China reflectată în presa de la Bucureşti – 01.06.2011

GÂNDUL – China preia datorii de sute de miliarde de dolari ale autorităţilor locale, pentru a evita falimente

Autorităţile de reglementare financiară din China intenţionează să preia datorii de 2.000-3.000 miliarde de yuani (308-463 miliarde dolari) ale autorităţilor locale, au declarat surse apropiate situaţiei, pentru a evita un val de falimente care ar ameninţa stabilitatea economiei, transmite Reuters. După o investigaţie de o lună, executivul chinez a ajuns la concluzia că autorităţile locale au împrumutat 10.000 de miliarde de yuani (1.543 miliarde de dolari), potrivit uneia dintre surse. Presa din China a informat că acestea ar putea întâmpina dificultăţi la plata a aproximativ 2.000 de miliarde de yuani. (…) .
Textul integral AICI

CURIERUL NAŢIONAL – China va prelua datorii de până la 460 mld. dolari ale autorităţilor locale

Autorităţile de reglementare financiară din China intenţionează să preia datorii de 2.000-3.000 mld. yuani (308-463 mld. dolari) ale autorităţilor locale, pentru a evita un val de falimente care ar ameninţa stabilitatea economiei, transmite Reuters, citat de Mediafax. În cadrul restructurării finanţelor autorităţilor locale supraîndatorate, Guvernul de la Beijing va achita o parte din creditele acestora, în timp ce băncile de stat vor fi obligate să accepte pierderi din credite neperformante. O parte a datoriilor va fi transferată unor companii nou create, în timp ce investitorilor privaţi le va fi permis accesul în proiecte anterior considerate „tabu”. (…) .
Textul integral AICI

GÂNDUL – Cum ar putea CHINA să tragă întreaga LUME într-o nouă CRIZĂ ECONOMICĂ în 2012

China este pe cale să exporte inflaţie către restul lumii într-un proces care va semăna cu căderea a trei piese de domino, dintre care unul deja a căzut, potrivit unei analize realizate de Societe Generale (Soc Gen, care deţine, în România, BRD), prezentată de businessinsider. Într-un raport amplu, intitulat „Dominoul din China a căzut!”, analiştii Soc Gen schiţează cele trei piese de domino ale sistemului de export al inflaţiei şi situaţia lor actuală. (…) .
Textul integral AICI

FINANCIARUL – Băncile chineze nu reuşesc să se impună în faţa celor occidentale

Eforturile Chinei de consolidare a prezenţei sale bancare pe piaţa mon­dială produc efecte limitate. Stimulate de beneficii-record şi de rezervele tot mai mari de capital, giganţii asiatici, precum Industrial&Commercial Bank of China (ICBC) şi Bank of China, au ieşit dincolo de frontierele ţării prin achiziţii şi parteneriate, catalogate de analişti drept aventuri inutile şi riscante. IBCB, numărul 1 în China şi în lume după capitalizare bursieră, a obţinut recent autorizaţia de a des­chide o sucursală la Bombay, deve­nind, astfel, prima bancă a Chinei care intră pe piaţa indiană.
Textul integral AICI

BURSA – Preţurile la energie majorează inflaţia anualizată la 2,9%, în aprilie, în ţările membre OCDE

(…) … În principalele economii din afara OCDE, sursa citată afirmă că inflaţia în aprilie a cres-cut la 9,6% în Rusia, 6,5% în Brazilia, 4,2% în Africa de Sud şi a scăzut la 6,2% în Indonezia şi 5,3% în China.
Textul integral AICI

COTIDIANUL – „Seminţe de cabane”, cu „mese de acadele, perdele de clătite şi perne de plăcintă”

Nu lipsesc nici cabanele „cameleon”, cele „din nisip din deşert”, cea „de mătase”, din China, cabana celor „o mie şi una de uşi” din grădinile lui Hamilcar, cabanele „de umbră şi lumină” şi, mai ales, cabana „de vrăjitor”, cabana din cuburi din Suedia, cea „de pescari”, pentru a descurca plasele de peşte, a pescui cu pulpele în apă, a pune sardinele la fript, din Alexandria, „cabana zânei celei rele”, unde totul e anapoda, dar ea rămâne una dintre cele mai şturlubatice modele, cabana din „Babel”, magnifică, grandioasă, cu cel mai înalt turn din tot universul, cea a „cărţilor de joc” din localitatea „Happybirdy”…
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.