China reflectată în presa de la Bucureşti – 16.08.2011

HOTNEWS – Cele cinci „principii de implementare” cerute de premierul chinez Wen Jiabao din partea României pentru demararea investiţiilor chineze

Premierul chinez Wen Jiabao a discutat cu premierul Emil Boc despre demararea unor investiţii chineze în proiecte majore din România. Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi, participant la discuţiile de luni de la Beijing, a declarat pentru HotNews.ro că primul-ministru chinez s-a referit la cinci „principii de implementare” în privinţa demarării acestor investiţii. … (…).
Textul integral AICI

GÂNDUL – Ariton: Conducerea China Coal Tehnology vine în toamnă în Valea Jiului, pentru modernizarea minelor viabile

Compania China Coal Tehnology intenţionează să investească în modernizarea sistemului extractiv al cărbunelui din Valea Jiului, proiect pentru analiza căruia directorii firmei vor veni în România, în luna octombrie, a anunţat, luni, în China, ministrul Economiei, Ion Ariton. Proiectul a fost discutat în întâlnirile reprezentanţilor Guvernului român cu oamenii de afaceri chinezi. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Emil Boc în China: „Excelenta colaborare politică trebuie să fie fructificată şi în plan economic”

România a făcut un prim pas spre normalizarea relaţiilor bilaterale cu China, un pas care depăşeşte nivelul declaraţiilor protocolar-diploma­tice. Vizita de cinci zile a premierului Emil Boc şi a miniştrilor Economiei, Afa­cerilor Externe şi Transporturilor în China, dincolo de rolul economic declarat, al rezultatelor care au şansele unui orizont de concretizare, ră­mâ­ne în limitele unui eveniment care, la nivel oficial, de reprezentare, lasă de aşteptat. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Cum îi atrage premierul Boc pe investitorii chinezi

Forţă de muncă ieftină, dar de calitate, ajutoare de la stat şi acces în zona UE, acestea sunt avantajele pe care oamenii de afaceri chinezi le pot avea dacă vin în România. Şeful Executivului le-a explicat celor prezenţi ieri la Forumul economic româno-chinez, care a avut loc la Beijing, că, deşi România este departe de China, aceasta oferă oportunităţi pentru oamenii de afaceri asiatici. Motivul: ţara noastră este pe locul şapte în UE ca număr de locuitori, iar forţa de muncă este ieftină şi calificată. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Axa Beijing

Când vin chinezii? Faptul că România este în sfârşit agresivă în încercarea de-a diversifica relaţiile economice cu China este o veste bună. Iar China este unul dintre puţinele locuri în care negocierile protocolare la nivel de stat încă mai sunt în stare să sensibilizeze investitorii în luarea vreunei decizii. Totuşi, asta nu înseamnă că vreun chinez va fi dispus să risipească bani în România. În continuare, primează interesele economice. Ce-i interesează pe chinezi? Nu Canalul Dunăre-Bucureşti, a cărui amortizare financiară s-ar întinde pe o eră glaciară, nici “auostrăzile ieftine”, pe care statul român le renegociază până devin scumpe şi apoi le anulează. Şi nici firmele securiştilor care speră să îşi ia tainul din orice parteneriat – îi au deja pe ai lor. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – Linie aeriană directă între România şi China

Premierul Emil Boc a declarat că în perioada următoare va fi mandatată o echipă de specialişti la nivel ministerial în vederea identificării unor soluţii pentru deschiderea unei noi rute aeriene ce ar lega Bucureştiul de Beijing. uvernul român şi cel chinez au convenit la nivel politic deschiderea unei linii aeriene directe între cele două ţări. S-a mai decis ca turiştii chinezi care merg spre alte ţări ale Uniunii Europene să primească o viză de tranzit pentru a vizita România, a anunţat premierul Emil Boc. … (…).
Textul integral AICI

MEDIAFAX – Boc promite oamenilor de afaceri chinezi că vor primi ajutoare de stat dacă investesc în România

Premierul Emil Boc i-a asigurat pe oamenii de afaceri chinezi că vor beneficia de ajutoare de stat în cazul în care investesc sume importante în România şi creează mai multe locuri de muncă, spunându-le că legislaţia internă permite acordarea unor astfel de facilităţi, acceptate şi de către UE. Şeful Guvernului, aflat în China, a participat, luni, la Forumul economic româno-chinez, organizat la Beijing, unde a încercat să îi convingă pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – O parte din Transelectrica ar putea fi luată de chinezi

Investitorii chinezi vor oferta pentru pachetul de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al companiei Transelectrica, pe care statul român îl va scoate la vânzare pe bursă până la sfârşitul acestui an, a declarat, luni, ministrul Economiei, Ion Ariton. Ariton a participat luni, la Beijing, la un forum de afaceri româno-chinez şi la o rundă de convorbiri ale premierului român Emil Boc cu primul-ministru chinez Wen Jiabao. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Emil Boc: Se bate primul ţăruş al raporturilor economice româno-chineze

Prim-ministrul Emil Boc a atras, luni, atenţia că România şi China nu au fructificat suficient din punct de vedere economic relaţia politică privilegiată pe care o au, însă el a apreciat că baza viitoarelor raporturi pragmatice a fost realizată prin întâlnirile la nivel înalt din cadrul vizitei sale în Republica Populară Chineză şi prin Forumul de afaceri mixt desfăşurat la Beijing. … (…).
Textul integral AICI

AGERPRES – Emil Boc: Numirea unui ambasador la Beijing este în curs

Procedurile de numire a unui ambasador român în China vor fi finalizate în următoarea perioadă, a dat asigurări, luni, premierul Emil Boc, într-o declaraţie de presă. „Procesul de numire a ambasadorului este în curs şi va fi finalizat în perioada următoare”, a spus Boc. … (…).
Textul integral AICI

CURIERUL NAŢIONAL – România, poartă europeană pentru China?

Premierul încearcă să atragă oamenii de afaceri chinezi, inclusiv prin ajutoarele de stat ce se dau în funcţie de valoarea investiţiei. Boc: Avem o economie în dezvoltare, unde costul forţei de muncă este încă scăzut, iar calitatea este recunoscută. Chinezii s-ar putea inplica în proiecte mari precum Reactoarele 3 şi 4 sau Canalul Dunăre -Bucureşti … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.