China reflectată în presa de la Bucureşti – 22.12.2011

CAPITAL – Un laureat al premiului Nobel pentru economie avertizează: „Economia chineză este în pragul imploziei”

Laureatul premiului Nobel pentru economie în 2008, Paul Krugman, pare destul de pesimist la acest sfârşit de an. În timp ce economia europeană este în centrul atenţiei tuturor de când a izbucnit criza datoriei, economistul american este interesat de China, scrie ziarul Le Monde. Într-un articol publicat duminică în New York Times, Paul Krugman afirmă că sunt „motive serioase de îngrijorare în legătură cu izbucnirea unei crize financiare şi economice” şi în această parte a lumii. În articol se spune că gigantul chinez „apare încetul cu încetul ca un nou punct periculos într-o economie mondială care nu are deloc nevoie de acest lucru acum”. Potrivit lui Paul Krugman, situaţia economică a Chinei este comparabilă cu aceea a Japoniei de la sfârşitul anilor „80 sau cu cea a Statelor Unite din 2007. Doi factori îl neliniştesc în primul rând pe laureatul premiului Nobel: „‘bula imobiliară în inflaţie constantă” şi sentimentul că guvernul, minat de corupţie, „nu dă impresia că ştie ce face”, scrie Agerpres. … (…).
Textul integral AICI

AGERPRES – Hackeri din China au avut acces la informaţii ale Camerei de Comerţ a SUA

Hackeri din China au avut acces anul trecut la informaţii din computerele Camerei de Comerţ a SUA şi au avut acces la informaţii vizând operaţiunile Camerei şi ale celor trei milioane de membri ai acestei instituţii, relatează miercuri the Wall Street Journal citat de Reuters. În operaţiunea împotriva principalului grup american de lobby pentru afaceri au fost implicate cel puţin 300 de adrese de internet, menţionează publicaţia citată. Potrivit ziarului, nu se cunoaşte cantitatea de informaţie la care au avut acces hackerii, care ar fi intrat în baza de date cu mai mult de un an înainte de a fi descoperiţi. Grupul care se află în spatele acestei infracţiuni este suspectat de SUA de legături cu guvernul chinez, a declarat una dintre surse. FBI a informat Camera de Comerţ că servere din China i-au accesat informaţiile. Potrivit ziarului, purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze Geng Shuang a declarat că afirmaţia potrivit căreia atacul provine din China ‘este lipsită de dovezi şi este iresponsabilă’ şi a apreciat că problema hackerilor nu ar trebui „politizată”. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Computerele Camerei de Comerţ a SUA, sparte de hackeri chinezi

Hackeri din China au avut acces anul trecut la informaţii vizând operaţiunile Camerei de Comerţ a SUA şi ale celor trei milioane de membri ai acestei instituţii, relatează Wall Street Journal. În operaţiunea împotriva principalului grup american de lobby pentru afaceri au fost implicate cel puţin 300 de adrese de internet, menţionează WSJ. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Hackerii chinezi au dat lovitura la Camera de Comerţ a SUA. Au avut acces la tot ce era stocat în sistem

Un grup de hackeri chinezi a spart sistemul de securitate informatic al Camerei de Comerţ a SUA, cel mai important grup de lobby din sectorul american al afacerilor, obţinând acces la toate datele stocate în sistem, inclusiv despre cele trei milioane de membrii, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Foxnews. Spargerea sistemului de securitate al Camerei de Comerţ reprezintă unul dintre cele mai îndrăzneţe atacuri în ceea ce a devenit o confruntare de rutină între companiile americane şi hackerii chinezi. Operaţiunea complexă, care a implicat cel puţin 300 de adrese de internet, a fost descoperită şi oprită în luna mai, anul trecut, scrie The Wall Street Journal. Nu se ştie sigur cât din datele compromise au fost văzute de hackeri. Oficialii Camerei au declarat că anchetatorii interni au găsit dovezi că hackerii au vizat în special patru angajaţi ai Camerei care s-au ocupat de politica relaţiilor comerciale cu Asia şi că email-urile trimise timp de şase săptămâni de aceştia au fost furate. Este posibil ca hackerii să fi avut acces la reţea mai mult de un an înainte ca atacul să fie descoperit. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – Ce s-ar întâmpla dacă Samsung ar renunţa la Apple

Gigantul american Apple nu produce iPhone singur. Nu produce nici componentele şi nici nu le asamblează în produsul final. Componentele provin de la o varietate de furnizori, iar asamblarea este realizată de Foxconn, o firmă taiwaneză, la fabrica lor din Shenzhen, China. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.