China desfiinţează Ministerul Căilor Ferate

China intenţionează să desfiinţeze Ministerul Căilor Ferate ca parte dintr-un proiect mai amplu de îmbunătăţire a capacităţilor de transport interne, transmite Radio China Internaţional.
Potrivit ministrului Căilor Ferate, Sheng Guangzu, „după restructurarea ministerului, capacităţile de transport chineze se vor îmbunătăţii prin integrarea şi planificarea generală a diferitelor mijloace de transport, inclusiv cele feroviare, rutiere, maritime şi aerine. Între timp, transportul feroviar îşi va putea demonstra avantajele pe distanţele lungi, a transportului de încărcături grele cu emisii reduse de carbon”.
Conform planului propus, noua Administraţie de Stat a Căilor Ferate va fi responsabilă pentru soluţionarea standardelor tehnologice de cale ferată şi supervizarea lucrărilor de siguranţă feroviară, administraţie care se va afla în subordinea Ministerului Transporturilor. În urma desfiinţării Ministerului Căilor Ferate, China Railway Corporation va continua să deruleze activităţi comerciale, inclusiv serviciile de transport feroviar de expediere, coordonare şi construcţia de căi ferate. În al treilea trimestru al anului trecut, Ministerul a înregistrat datorii de aproximativ 2.000 de miliarde yuani, sumă care reprezintă aproximativ 60% din valoarea totală a activului. Ministrul Sheng Guangzu a mai declarat că, în urma viitoarelor schimbări, nu vor exista disponibilizări.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.