Banca de Dezvoltare a ţărilor BRICS, proiect pentru 2014

BRICS 2013Ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) au convenit să înfiinţeze o bancă de dezvoltare pentru finanţarea proiectelor de infrastructură din cele cinci economii emergente, a declarat ministrul chinez al Finanţelor, Lou Jiwei, preluat de agenţia oficială de presă chineză XINHUA. Potrivit ministrului, reprezentanţii celor cinci ţări nu au discutat nivelul investiţiei iniţiale, ceea ce există în prezent fiind doar o imagine generală, detaliile finale umând să fie stabilite anul viitor.
După încheierea reuniunii miniştrilor de finanţe din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, Lou Jiwei a declarat că „cele cinci ţări au fost de acord că proiectul Băncii de Dezvoltare a BRICS este unul fezabil şi rezonabil”, în condiţiile în care există o mare cerere de resurse pentru de a stimula dezvoltarea infrastructuri.
Oficialul chinez a subliniat că Banca de Dezvoltare a BRICS va fi una complementară Băncii Mondiale şi Băncii Asiatice de Dezvoltare.
Jiwei a mai arătat că situaţia economică actuală este una foarte complicată, indicând criza datoriilor din Europa care nu s-a încheiat şi care, împreună cu politicile de relaxare cantitativă, a creat un mediu extern nefavorabil economiilor ţărilor BRICS.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, BRICS, China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.