XINHUA – România înregistrează cea mai mare scadere a comerţului cu amănuntul din UE

Volumul comerţului cu amănuntul a scăzut, în luna mai a.c., în România, cu 3% comparativ cu luna anterioară, înregistrând cea mai mare scadere între ţările Uniunii Europene (UE), arată datele Oficiului European de Statistica (Eurostat), preluate de agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Mai mult, dintre cele 28 de state membre UE, comerţul cu amănuntul a scăzut în doar trei ţări: România şi Ungaria -0,4%, şi Bulgaria -0,3%, a informat agenţia oficială de ştiri din România, Agerpres, citând rapoartele Eurostat.
Potrivit datelor comparative anuale, România a avut una dintre cele mai accentuate scăderi (-4,4%), între ţările UE, fiind depăşită numai de Spania, unde comerţul cu amănuntul a scăzut cu 6,3%.
Conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică din România, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia autovehiculelor şi a comerţului cu motociclete) a scăzut, în luna mai, cu 2,7% faţă de luna anterioară, în timp ce datele ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o scădere de 3%.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.