COMENTARIU | PMP – „Deci metaforic domnul preşedinte este bunicul spiritual al partidului”

Înfiinţat cu repetiţii în atâtea restaurante încât a reuşit până la urmă să se încadreze clar pe scena politică şi să îşi identifice cu precizie plaja electorală căreia i se adresează, Mişcarea Populară Traian Băsescu, deşi este „O” … este „UN” partid. Altfel spus, PMP! Pentru ca lucrurile să fie clare, universitarul Marian Preda (în foto la pupitru) sparge bezna electorală: „deci metaforic domnul preşedinte este bunicul spiritual al partidului”*.

Să stai să analizezi balonul PMP ar fi nu doar de prisos, dar mai ales redundant câtă vreme un partid românesc este condus de un simpatic juncan care dacă este luat la un dialog prea rapid în limba română riscă să rămână ca superiorul său bou … privitor la poarta nouă.
PMP a fost când iniţiativă, când fundaţie, acum este din nou iniţiativă, toate cum şi când şi-a dorit preşedintele apolitic după constitiţie, jucător după faptă. De azi, PMP devine partid politic având la timona interimară pe Eugen Tomac, simpaticul juncan, căci niciodată un lider al PMP nu va fi mai mult decât interimar, chiar şi după înfiinţarea cu acte în regulă. Vântul va bate mereu aşa cum doreşte „bunicul spiritual”, căci dacă PDL a nesocotit vorba lui Zeus şi l-a ales pe Vasile Blaga preşedinte, bunicul şi-a luat averea (Tedor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu, o turmă de primari de Argeş cumpăraţi cu o bere, câţiva parlamentari demisionari când a bătut ora exactă etc.) şi a redebutat virgin pe scena politică plină de caractere blajine emoţionate.
Chestiunea cu PMP este simplă. Traian Băsescu a pus de faţadă un tânăr basarabean pentru a căuta o carte de salvare pentru un potenţial vot atras din Republica Moldova în viitoarele alegeri europarlamentare din 2014. Va fi un test decisiv. Dacă va prinde pragul electoral, în primul rând va fi rebrenduit Traian Băsescu cel care anul viitor îşi va încheia ultimul mandat de preşedinte al României. Abia apoi PMP.
Cât de verticală este adunătura de strânsură la preţ de o bere numită PMP, ne lămureşte interimarul preşedinte Eugen Tomac, care, în urmă cu câteva zile, demisiona din PDL. Iată cum legalizarea prostituţiei prin politică a fost reconfirmată, de această dată nu prin foşti tovarăşi ci direct prin filonul modern şi potent al noii generaţii. Exponentul Tomac, absolut identic moral şi de nivelul intelectual al viitoarei mame EBA, explică tinerilor ca el că dacă ai un „bunic spiritual” poţi face prostituţie sub acoperirea unei folii de plastic transparente. Eşti acoperit … de această dată şi în România şi în Republica Moldova.
Lipsit de minima morali, de ultima fărâmă de decenţă este acest PMP având ca model “bunicul spiritual”. Nu atât pentru că reconfirmă indisponibilitatea cronică la decenţă şi echilibru a preşedintelui unui stat european, cât mai ales pentru că implică şi Republica Moldova în pricini scârbavnic politicianiste dimboviţene. Argumentele născute din consumul de substanţe halucinogene potrivit cărora un partid poate duce la unirea Basarabiei cu România sunt exact pentru cei care consumă idei şi substanţe interzise de lege. Dar, cum am mai spus, fiecare om şi ţară are ce merită, pentru că istoria este o chestiune de opţiune, nu o obligaţie.
* Citat preluat din gândul.info

P.S. 1 – Privind mai bine sigla PMP, dincolo de mărul evident otrăvit, mi-am adus aminte că preşedintele a „mituit” primarii din Argeş cu o bere. În aceste condiţii, PMP este Partidul Mulţimii Piteşti, nu?
P.S. 2 – Propulsat la aşa nivel de vizibilitate, ar fi şi păcat ca strategii „bunicului spiritual” să nu îi pregătească juncanului Tomac o candidatură fie la Primăria Chişinău, fie la preşedinţia Republicii Moldova.

Partidul Miscarea Populara

REFERINŢE >>>
COMENTARIU | Basarabenii mai cred în „mesia” Băsescu

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.