Cursanţi Confucius din România în vizită la Radio China Internaţional, 2013

Cursanti Confucius in vizita la Radio China International, 2013Cursanţi ai institutelor şi claselor Confucius din Sibiu, Deva şi Constanţa, participanţii la „Tabără de Vară în China” ediţia 2013, au vizitat, marţi, Radio China Internaţional (RCI) şi secţia de limbă română, unde au fost primiţi de conducerea radioului şi de angajaţii chinezi vorbitori de limba română.
După o prezentare a radioului cu cel mai mare număr de limbi străine utilizate în programele de emisie (62) şi cel mai mare număr de staţii în străinătate (peste 100), grupul de români a descoperit istoria secţiei române care, luna viitoare, va aniversa 45 de ani de emisie.
Oficialii Radio China Internaţional au declarat că instituţia este direct implicată în promovarea limbii şi culturii chineze motiv pentru care, în ultimii ani, s-au implicat în deschiderea unui număr de 12 Institute Confucius radiofonice. Cu toate acestea, la Bucureşti încă nu există un institut de profil, au declarat reprezentanţii RCI, dar, acestă situaţie va fi compensată în viitor inclusiv prin deschiderea unei staţii radio proprii, în bandă FM, cu emisie pentru România.
Solicitaţi de unul dintre participanţii români să explice modalitatea de promovare a radioului în străinătate, în condiţiile în care, în China, accesul la FaceBook şi Twitter este restricţionat, reprezentanţii RCI au declarat că aceasta se face prin intermediul partenerilor străini şi a Institutelor Confucius. „În cadrul radioului încercăm în ultima vreme să promovăm aceste reţele de socializare. Spre exemplu, secţia română are deja cont pe FaceBook. Vă invităm să vizitaţi saitul radioului şi să descoperiţi reţelele noastre de socializare Sina şi Weibo, cu ajutorul cărora veţi putea învăţa mai bine limba chineză”.
„Tabără de Vară în China”, ediţia 2013, se desfăşoară în perioada 21 iulie – 3 august, la Beijing, Hangzhou şi Shanghai, participanţii având incluse în program cursuri de limbă şi caligrafie chineză, evenimente culturale, vizite la obiective turistice, dar şi ocazia de a descoperi bucătăria tradiţională chineză.Cursanti Confucius in vizita la Radio China International, 2013 B

REFERINŢE >>>
Cursanţi Confucius în vizită la Radio China Internaţional, 2012
Români în vizită la Radio China Internaţional, 2011

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Confucius, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.