Noi reguli de intrare – ieşire pentru străini, în China

Guvernul chinez a emis un nou regulament privind intrarea – ieşirea, eliberarea de vize şi alte servicii de profil pentru străini, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA. Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 septembrie, înlocuind procedurile actuale care datează din decembrie 1986.
În baza solicitărilor, normele de acordare a vizelor obişnuite vor include 12 tipuri de viză categoria „R”, care urmează să fie emise pentru angajaţii străini cu înaltă calificare.
Un alt nou tip de viză, categoria „Q”, va fi introdus pentru străinii care doresc să ajungă în China, în vizită la rude.
Noul regulament va contribui la asigurarea securităţii naţionale şi la consolidarea măsurilor de control, pentru facilitarea fluxului normal de vizitatori, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului Afacerilor Legislative din cadrul Guvernului de la Beijing.
Conform reglementărilor, instituţiile medicale, de telecomunicaţii, financiare, educaţionale, atunci când sunt solicitate, pot verifica identitatea străinilor prin intermediul serviciilor de siguranţă publică locale.
Nouă măsură urmăreşte, de asemenea, soluţionarea problemelor de intrare, şedere şi de muncă a străinilor aflaţi ilegal în China, în conformitate cu legea intrării – ieşirii care stabileşte circumstanţele în care o persoană se află în situaţia de „şedere ilegală”. Prezenţa ilegală este considerată şi în cazul persoanelor străine care au intrat în China cu viză, dar care au rămas dincolo de perioada stabilită legal şi în lipsa depunerii unui permis sau certificat de rezidenţă.
Orice străin care se deplasează dincolo de regiunea în care are rezidenţă limitată (capacitate de deplasare limitată – n.a.) va fi, de asemenea, considerat rezident ilegal.
Regulamentul mai prevede că studenţii străini care au nevoie de autorizaţie de muncă part – time sau pentru stagii, având aprobarea instituţiilor de învăţământ, pot solicita sprijin la departamentele locale de intrare – ieşire, privind certificatul de reşedinţă.
Străinii care şi-au părăsit locurile de muncă, şi-au schimbat locul de muncă, precum şi studenţii străini care au părăsit instituţiile în care s-au înregistrat, trebuie să se prezinte de îndată la departamentele aferente.

REFERINŢE >>>
Detalii privind modificarea legii vizelor de muncă pentru expaţii din China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.