PROCES DE CORUPŢIE ÎN CHINA – Bo Xilai acuzat de luare de mită, delapidare şi abuz de putere

Fostulul lider al Partidul Comunist din China (PCC), şef al municipiul Chongqing, Bo Xilai, a fost acuzat de luare de mită, deturnare de fonduri şi abuz de putere de către Procuratura Populară din oraşul Jinan, provincia Shandong, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Rechizitoriul lui Bo Xilai a fost prezentat, joi, Tribunalului Popular din Jinan. Potrivit documentului, Bo a profitat de poziţia sa de funcţionar public pentru a atrage câştiguri pentru apropiaţi, acceptând mită în sume mari de bani şi bunuri. El a delapidat, de asemenea, o sumă mare de bani publici prin abuz de putere, afectând grav interesele statului şi poporului chinez, se arată în document.
Potrivit procurorilor, Bo a fost informat cu privire la drepturile sale legale şi a fost audiat.
Comitetul Central PCC a anunţat, în aprilie 2012, că a decis să suspende apartenenţa lui Bo în în cadrul Comitetul Central al Biroului Politic al PCC şi în Comitetul Central al PCC, după ce a fost suspectat de implicare în încălcări disciplinare grave. Comisia Centrală a PCC pentru Inspecţia Disciplinei a derulat la rândul ei o anchetă.
În luna septembrie, Biroul Politic al Comitetului Central PCC a decis eliminarea lui Bo din birourile politice ale partidului.
În vârstă de 64 de ani, Bo Xilai a fost anterior primar al oraşului Dalian, guvernator al provinciei Liaoning, şi ministru al Comerţului.

REFERINŢE >>>
Poliţa chineză redeschide ancheta legată de moartea unui cetăţean britanic
Xinhua despre poziţia P.C. Chinez în cazul Bo Xilai

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.