Ministrul Ion Dicu a vizitat Radio China Internaţional

Ion Dicu la Radio China International 1_30.08.2013Ministrul Plenipotenţiar, prim colaborator în cadrul Ambasadei României în China, domnul Ion Dicu, a efectuat, vineri, o vizită la sediul Radio China Internaţional cu ocazia aniversării a 45 de ani de la prima emisiune în limbă Română.
Ministrul Ion Dicu a fost primit de doamna Xing Bo, director al departamentului Rusia – Europa de Est şi de domnul Wu Min, director al secţiei de limbă română, alături de care a avut o serie de schimburi de opinii cu privire la istoria radioului şi posibilităţile de cooperare China – România în plan cultural şi media. Apreciind activitatea şi efortul depus de angajaţii secţiei de limbă română, Ion Dicu a arătat că Radio China Internaţional este unul dintre instrumentele de informare pentru întregul corp diplomatic acreditat în China, fiind, în acelaşi timp, un bun partener al Ambasadei României la Beijing.
Oficialul român a vizitat, apoi, secţia de limbă română, studiourile de înregistrare, expoziţia despre istoria radioului. La finalul vizitei s-a întâlnit cu angajaţii chinezi şi români. Împreună cu aceştia, ministrul Ion Dicu a avut un dialog pe diferite teme, susţinând deschiderea Ambasadei României şi autorităţilor române pentru dezvoltarea şi promovarea culturii şi relaţiilor de prietenie dintre cele două ţări.
Ion Dicu la Radio China International 2_30.08.2013Amintesc faptul că aniversarea celor 45 de ani de activitate a secţiei de limbă română a Radio China Internaţional a fost salutată prin mesaje de felicitare primite din partea Primului Ministru al României, domnul Victor Ponta, Primului Ministru al Republicii Moldova, domnul Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe al României, domnul Titus Corlăţean, Ambasadorul României în China, E.S. Doru Costea, Ambasadorul Republicii Moldova în China, Anatol Urechean, eurodeputatul Victor Boştinaru – prim-vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Populară Chineză, de o serie de ascultători, prieteni şi foşti colaboratori.

REFERINŢE >>>
Limba română împlineşte 45 de ani, la Radio China Internaţional

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Români în China, România, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.