CHINA | Faptele de corupţie şi luarea de mită vor fi pedepsite și mai aspru

Procuratura Supremă din China a prezentat, marţi, Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului, un raport privind faptele de corupţie şi luare de mită înregistrate în perioada ianuarie 2008 – august 2013, transmite Radio China Internațional. În document se arată că faptele de corupţie sunt încă frecvente, existând în continuare condiţii pentru producerea acestora.
Faptele de corupţie şi luare de mită trebuie pedepsite aspru a arătat Cao Jianming, procurorul general al Procuraturii Supreme din China. Acesta a mai precizat că, în perioada menționată, un număr de 13.368 funcţionari de stat au fost implicaţi în cazuri de corupţie, din care 1.029 sunt directori generali şi 32 au rang de ministru.
Cao Jianming a susținut că, în prezent, fenomenul corupţiei este critic, motiv pentru care este necesară adoptarea unei atitudini mai stricte, mai severe de prevenire şi sancționare.

REFERINȚE >>>
XINHUA – Fost ministru chinez al Căilor Ferate a fost condamnat la moarte
Scandal de corupţie farmaceutică soldat cu arestări, în China
Oficialii chinezi au renunţat voluntar la sume şi bunuri de 771 milioane yuani

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.