Ambasadorul american în China şi-a anunţat retragerea

Gary LockeAmbasadorul Statelor Unite ale Americii aceditat în R.P. Chineză, E.S. Gary Locke, şi-a anunţat, miercuri, retragerea, anunţă Radio China Internaţional. Procedura va intra în aplicare la începutul anului 2014, urmând ca ambasadorul să se întoarcă în SUA.
„Îi sunt recunoscător preşedintelui Barack Obama pentru că şansa oferită de a munci, în ultimii doi ani şi jumătate, ca reprezentant al său la Beijing, dar şi pentru că sunt primul american de origine chineză care a ocupat această funcţie”, a arătat Locke.
Ambasadorul a mai arătat că, deşi relaţiile bilaterale SUA – China sunt destul de complexe, are convingerea că liderii celor două ţări vor putea depăşi diferențele existente în domeniile de interes comun, pentru a consolida cooperarea, nu doar pentru interesul propriu, dar şi pentru întreaga lume.
American de origine chineză, Gary Locke a fost numit Ambasador al SUA în China în luna august 2011. Anterior, acesta a fost guvernator de Washington şi secretar de stat pentru comerţ.

REFERINŢE >>>
Ambasada SUA din Beijing a comemorat evenimentele de la 11 septembrie 2001
Gary Locke învestit în funcţia de ambasador SUA în China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.