Institutul Confucius la Universitatea din Bucureşti

Institutul Confucius Bucuresti 22.11.2013Sursa: AGERPRES
Institutul Confucius București a fost inaugurat, vineri, organizație creată în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice și Juridice din Beijing. La eveniment au fost prezenți Primul ministrul Victor Ponta, Ambasadoarea R.P. Chineze în România, Huo Yuzhen, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, rectorul Universității București, Eugen Dumitru, dar și rectorul Universității de Studii Politice și Juridice din Beijing, Huang Jin. (…)
Cronicaromana.ro consemnează că relaţiile între cele două universităţi au fost stabilite încă din anul 2011, fiind identificate strategii de lucru comune care pot constitui baza întemeierii unui institut cultural puternic. Institutul Confucius va reprezenta o platformă pentru dezvoltarea relaţiilor culturale româno-chineze, pentru promovarea predării limbii chineze, prin cursuri destinate publicului larg, precum şi pentru sprijinirea proiectelor de cercetare şi organizarea de manifestări ştiinţifice. Acest institut va beneficia de colaborarea şi sprijinul permanent al Catedrei de Limba Chineză din Universitatea din Bucureşti, prima catedră de acest gen din România, înfiinţată în anul 1956, avînd profesori cu o vastă experienţă în domeniul predării limbii chineze şi al cercetării ştiinţifice. (…)
În perioada 25 – 29 noiembrie 2013, la sediul Institutului Confucius, va avea loc Săptămâna Culturii Chineze, cu lecţii demonstrative de limba chineză, proiecţii de filme şi dezbateri. Sediul Institutului Confucius se află în Str. Transilvaniei nr. 6, sector 1, București, se arată în comunicatul de presă transmis de Universitatea din București.
Foto: Facebook

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Confucius, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Institutul Confucius la Universitatea din Bucureşti

  1. Blandu Bogdan spune:

    Cu mare interes am aflat de deschiderea in Bucuresti a clasei Institutului Confucius. Spun asta pentru ca as dori sa urmez un astfel de curs de limba si civilizatie chineza,numai ca la Iasi nu exista asa ceva.V-am mai scris pe acest blog si pe pagina de facebook dar nu am primit nici un raspuns. Doresc macar sa se stie ca exista dorinta si in acest oras de a se cunoaste mai bine traditia acestei tari. Poate asa se va auzi dorinta si la foruri mai superioare care vor acorda o atentie mai mare acestei probleme. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.