Volumul bilingv româno-chinez „Dialoguri la Beijing” a fost prezentat la Shanghai

Dialoguri la Beijing, prezentare Shanghai 5.12.2013 2Sursa: RADIO CHINA INTERNAȚIONAL
Volumul bilingv româno-chinez „Dialoguri la Beijing”, semnat de Dan Tomozei, jurnalist la Radio China Internţional, a fost prezentat, joi, la Shanghai, în cadrul unui eveniment organizat de Consulatul General al României la Shanghai.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Biroului de Relaţii Internaţionale al Municipiului Shanghai, ai Adunării Reprezentanţilor Poporului, ai Conferinţei Consultative Politice Populare, ai comisiilor şi departamentelor culturale, de învăţământ, ai instituţiilor mass-media, în total peste 50 de persoane.
Cartea reuneşte 22 de interviuri realizate de autor, în ultimii trei ani, pentru redacţia română a Radio China Internaţional. Interlocutorii lui Dan Tomozei sunt prim-miniştri ai României şi Republicii Moldova, miniştri, ambasadori, consuli generali şi alte personalităţi din România şi Republica Moldova, precum şi oficiali ai Uniunii Europene, veniţi în vizită în China. În cadrul interviurilor, ei au vorbit despre relaţiile perene dintre China şi România, dintre China şi Republica Moldova, împărtăşind rezultatele concrete ale vizitelor, dar şi impresiile adunate în China, exprimând dorinţa de a acţiona în continuare pentru promovarea relaţiilor de prietenie, pentru intensificarea contactelor şi a cooperării în diferite domenii.
Autorul volumului bilingv româno-chinez „Dialoguri la Beijing”a prezentat conţinutul cărţii şi aspecte semnificative din timpul realizării interviurilor, subliniind faptul că, în China, a descoperit noi valenţe ale prieteniei şi longevităţii relaţiilor care leagă poporul român şi poporul chinez. „Văzând prietenia cu care românii sunt primiţi în China, profundele emoţii pe care le trăiesc chinezii cunoscători ai culturii şi limbii române, nu ai cum să nu devii un prieten apropiat al celor care privesc România cu simpatie şi dragoste”, a declarat Dan Tomozei.
Consulul General al Românei la Shanghai, Florin Marius Tacu, a spus că autorul volumului a depus eforturi mari pentru promovarea recunoaşterii reciproce şi a cooperării pragmatice dintre popoarele din China, România şi Moldova. El a subliniat, totodată, că există o bază solidă a relaţiilor dintre ţările noastre. Trebuie să acţionăm împreună, ca aceste relaţii să obţină rezultate fructuoase, a subliniat Florin Marius Tacu.
La rândul său, vicepreşedintele Asociaţiei de Prietenie Româno-Chineze, Luo Dongquan, a prezentat drumul parcus în cei 72 de ani de Radio China Internaţional, redacţia în limba română împlinind în acest an, 45 de ani de la lansarea emisiunii în limba română. El a exprimat dorinţa promovării cunoaşterii reciproce şi a prieteniei tradiţionale, a dezvoltării contactelor şi a cooperării dintre cele două ţări şi popoare, prin emisiunile radio, prin Internet, publicaţii şi alte mijloace de informare.
În cadrul evenimentelor de la Shanghai, în 6 decembrie, Consulatul General al României va dona Bibliotecii Shanghai un set de cărţi şi albume româneşti, printre care şi volumul bilingv „Dialoguri la Beijing”.
Cartea a văzut lumina tiparului la sfârşitul lunii septembrie şi a fost prezentată la Bucureşti, Sibiu şi Chişinău.Dialoguri la Beijing, prezentare Shanghai 5.12.2013 1

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Cărţile mele, China, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Volumul bilingv româno-chinez „Dialoguri la Beijing” a fost prezentat la Shanghai

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.