Donație de carte românească la Biblioteca din Shanghai

Donatie de carte Biblioteca din Shanghai, Consulul general Florin-Marius TACU 1Sursa: RADIO CHINA INTERNAȚIONAL
Consulatul General al României la Shanghai, prin domnul Consul General Florin-Marius Tacu, a făcut, vineri, o donație de carte românească Bibliotecii Municipale din Shanghai.
Alături de oficialul român au mai fost românologii de origine chineză Luo Dongquan și Zhou Mingde, care au intermediat dialogul și relația de caldă prietenie cu directorul adjunct al Bibliotecii, He Yi, gazda evenimentului.
Între cărțile donate se regăsesc lucrări în limbile română și engleză care prezintă relațiile diplomatice dintre China și România, o carte de poezie semnată de Mihai Eminescu, volume de prezentare a tradițiilor și culturii românești, albume de fotografie cu imagini din Maramureș, Sibiu, București, precum și o serie de materiale de promovare a celor mai cunoscute zone turistice tradiționale.
La eveniment a fost prezent și Dan Tomozei, expert al redacției române a Radio China Internațional, autorul volumului „Dialoguri la Beijing”, volum în care sunt prezentate relațiile româno-chineze din perspectiva oficialilor de la București aflați în vizită în China, volumul regăsindu-se între cărțile donate.
„Este o bucurie să mă aflu din nou în instituția dumneavoastră, de această dată pentru a aduce un cadou și un semn de prietenie din partea României. Sperăm ca prin intermediul acestei donații să facem cunoscută, odată în plus, România și dorința noastră de a continua prietenia dintre cele două țări care, anul viitor, va marca 65 de ani”, a declarat Consulul General al României la Shanghai, domnul Florin-Marius Tacu.Donatie de carte Biblioteca din Shanghai, Consulul general Florin-Marius TACU 3Donatie de carte Biblioteca din Shanghai, Consulul general Florin-Marius TACU 2

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Cărţile mele, China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Donație de carte românească la Biblioteca din Shanghai

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.