Un miliardar chinez vrea să cumpere publicaţia The New York Times

Miliardarul chinez 1Sursa: MEDIAFAX
Miliardarul chinez Chen Guangbiao (foto) a declarat că intenţionează să cumpere publicaţia The New York Times, promiţând „restaurarea credibilităţii şi influenţei” acestei instituţii de presă americane.
În ultima vreme presa internaţională a relatat faptul că miliardarul chinez Chen Guangbiao este interesat de preluarea The New York Times, principalul cotidian american, care este în prezent deţinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company. „Intenţionez să cumpăr The New York Times, vă rog să nu credeţi că este o glumă ceea ce spun”, a scris Chen Guangbiao, într-un editorial publicat în cotidianul chinez Global Times.
Dacă va reuşi să îşi îndeplinească dorinţa, Chen Guangbiao a afirmat că se angajează să facă reformele necesare astfel încât să sporească autenticitatea şi obiectivitatea materialelor publicate de acest cotidian. De asemenea, Chen Guangbiao a spus că îşi doreşte să întărească influenţa şi credibilitatea acestei publicaţii.
În opinia lui Chen Guangbiao, în prezent, este „foarte dificil” pentru The New York Times să acopere obiectiv ce se întâmplă în China.
Chen Guangbiao are o avere personală de peste 560 de milioane de euro şi se numără printre cele mai bogate 400 de persoane din China. El este cunoscut atât pentru averea sa, cât şi pentru acţiunile sale filantropice. La sfârşitul lui decembrie 2013, Chen Guangbiao a afirmat că poartă tratative pentru a cumpăra The New York Times, cu toate că în trecut actualii proprietari ai publicaţiei au negat orice intenţie de scoatere la vânzare a ziarului.
Speculaţiile privind vânzarea The New York Times au apărut după ce a fost făcut public anunţul că Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post, de la familia Graham, care deţinea această publicaţie de patru generaţii.
După această tranzacţie, Sulzberger a rămas singura familie care deţine controlul asupra unei publicaţii americane majore.
„Caută familia noastră un cumpărător pentru The Times? Răspunsul este nu”, a spus la momentul respectiv Arthur Sulzberger Jr. „The Times nu este de vânzare”, a subliniat Sulzberger, făcând totodată referire la angajamentul familiei sale de a continua colaborarea cu managementul şi cu angajaţii companiei pentru dezvoltarea The New York Times. (…)
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Un miliardar chinez a amenajat un studio TV cu 17 tone de bani

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.