ZBORUL MH370 – China a trimis nave de război, SUA investighează un posibil atac terorist

UPDATE: Nicio informație care sugerează un atac terorist în cazul zborului MH370 Malaysia Airlines nu a fost confirmată până în prezent, au declarat, duminică seara (ora locală), oficiali din Beijing. Informația vine la peste 40 de ore de la dispariția de pe radare a avionului malaezian despre care nu există, deocamdată, nicio informație.

Două nave de război ale marinei chineze, „Jinggangshan” și „Mianyang”, se îndreaptă spre zona în care se presupune că s-a prăbușit, sâmbătă, în jurul orei 02:40 (ora locală), avionul aparținând companiei Malaezia Airline, în cursa cu zborul MH370 fiind date dispărute 239 persoane, informează XINHUA. Nava „Jinggangshan” este încărcată cu echipamente de salvare, facilități de detectare subacvatice și rezerve de apă și alimente.

La rândul lor, oficialii americani investighează posibilitatea unui atac terorist, în cazul dispariției avionului Malaysia Airlines, după ce două persoane care se aflau pe lista de pasageri nu au fost confirmate de reprezentanții de îmbarcare, pașapoartele acestora fiind declarate furate în Thailanda. Oficialii americani au anunțat că au găsit o legătură clară de terorism, dar aceasta este verificată cu ajutorul serviciilor de informații.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3

 Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În misiunile de căutare a aparatului de zbor malaezian sunt implicate șase țări. Echipele de salvare din Malaezia au extins zona de căutare trimițând 22 de elicoptere și 40 de nave.

REFERINȚE >>>
Controverse în incidentul aviatic în care a dispărut un avion cu 239 persoane la bord

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.