Liviu Dragnea: Relația dintre România și China are un potențial foarte mare

Primvice-premierul Liviu Dragnea, Beijing 22.03.2014Relația dintre România și China are un potențial foarte mare, iar Guvernul Victor Ponta dorește să dezvolte foarte mult relațiile economice, relațiile culturale, schimburile între tineri, fiind important ca tinerii din România și cei din China să se cunoască, a declarat, sâmbătă, la Beijing, viceprim-ministrul României, Liviu Dragnea, în cadrul unui interviu acordat Radio China Internațional.

„Un lucru important din punctul nostru de vedre este ca cei tineri, din ambele țări, să aibă acces la istoria comună, o istorie care este marcată de foarte multe acțiuni, de momente în care China a ajutat România, de momente în care România a ajutat China. Una peste alta, China se află printre prioritățile majore ale Guvernului Ponta”, a spus oficialul român.

Aflat în vizită în China la invitația vicepremierului Zhang Gaoli, primvice-premierul Liviu Dragnea a avut în aceste zile întâlniri cu reprezentanți ai companiilor China Nuclear Power Corporation, Huawei și ZTE, dar și cu reprezentanți din adminstrația locală, împreună cu care au fost discutate proiecte economice pentru România. Între acestea se află: construcția reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, sistemul de telecomunicații la nivelul Transelectrica și CFR, și dezvoltarea primului parc tehnologic din România cu companii chinezești. De asemenea, s-a discutat redeschiderea liniei aeriene directe București – Beijing, proiect pentru care au fost demarate procedurile pe lângă autoritățile chineze.

Având în vedere că, în acest an, România și China vor aniversa 65 de ani de relații diplomatice, primvice-premierul Liviu Dragnea a mai declarat că „sunt foarte importante relațiile economice, sunt foarte importante schimburile comerciale, pentru că înseamnă dezvoltare și bunăstare pentru cetățeni, pentru popoare, însă relațiile economice sunt foarte bune atunci când ele au la bază niște relații de prietenie, niște relații culturale foarte strânse, așa cum România și China au avut de-a lungul istoriei comune. În acest context, Guvernul României este pregătit să realizeze un program cultural, un program educațional, un program de schimburi și de cunoaștere reciprocă între tineri, elevi, copii”.

REFERINȚE >>>
Discuțiile Nuclearelectrica – China General Nuclear Power Group ar putea fi prelungite
XINHUA – Vicepremierul Liviu Dragnea va vizita China
Victor Ponta: Îmi doresc ca România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană al Chinei, o poartă de intrare politică, economică, comercială, culturală şi artistică
Premierii Victor Ponta şi Emil Boc într-un video-reportaj pe postul naţional din China
Victor Ponta: Investitorii chinezi au înţeles perfect despre ce tehnologie e vorba la Cernavodă
INTERVIU – Victor Ponta: România, partener privilegiat al Chinei în deciziile pe plan european
Premierii chinez şi român s-au întâlnit la Beijing Premierul României primit de Preşedintele Chinei
Companiile chineze au cerut şanse egale cu celelalte companii la licitaţiile din România

Decizia politică de la Bucureşti vitală pentru colaborarea cu China
Premierul României solicită creşterea investiţiilor chineze

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.