ZBORUL MH370 – Au fost identificate primele obiecte plutitoare în Oceanul Indian

După aproape trei săptămâni de căutări, echipajele aflate în misiunile de căutare a aeronavei Malaysia Ailines au raportat, vineri, primele apariţii de obiecte plutitoare în zona de Sud a Oceanului Indian, informează Xinhua.
Obiectele au fost găsite după ce autorităţile australiene schimbat zona de căutare, cu o supărafaţă de 319.000 km pătraţi, de aproximativ de patru ori mai mare decât zona de căutare iniţială, în sudul Oceanului Indian, la o distanţă de 1.100 kilometri Nord-Est, potrivit Biroului australian pentru Siguranţa Maritimă (AMSA).
Echipajul forţelor aeriene din Noua Zeelandă a raportat că au vazut obiecte plutitoare la suprafaţa oceanului, cu toate că nu s-a putut confirma originea acestora.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.