România la Festivalul European de Film Online, China 2014

Festivalul European de Film Online, China 2014Filmul „Off the Beaten Track„, în regia lui Dieter Auner, va reprezenta România la cea de a doua ediţie a Festivalului de Film Online al Uniunii Europene în China (EUOFF), inaugurat joi, la Beijing, în cadrul unui eveniment organizat de Reprezentanţa Uniunii Europene în China.
Filmele selectate în festival vor putea fi vizionate gratuit, în perioada aprilie – iulie a.c., pe platforma video LeTV.com, una dintre cele mai în vogă saturi chineze de filme. EUOFF va prezenta 15 de filme de lung metraj şi o selecţie de scurtmetraje din diferite state membre ale UE, producţiile fiind difuzate în limba originală, cu subtitrare în limba chineză.

Şeful interimar al Delegaţiei Uniunii Europene în China, Carmen Cano, a declarat, în deschiderea festivalului, că „recentul succes al filmului chinez la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin demonstrează că filmul este o altă zonă de interes reciproc între Uniunea Europeană şi China. Ca parte a creşterii contactelor interumane, prin intermediul Festivalului de Film Online, Uniunea Europană doreşte să ofere publicului chinez o experienţă directă a vieţii şi culturii europenilor, prin intermediul filmului”.

Off the Beaten Track„Off the Beaten Track”, producţie Irlanda/România, (poate fi vizionată AICI) prezintă viaţa a două familii de ciobani, Creta şi Gordon, din satul Petiş, din Nordul Transilvaniei, prinse în vâltoarea schimbărilor de după 1990. Femeile familiei Creta merg în Spania la muncă, în timp ce bărbaţii rămân să continue tradiţia păstoritului. Greutăţile tot mai multe care apar în muncile oieritului pun tot mai mult sub semnul întrebării valorile şi continuitatea tradiţiilor, câtă verme lumea modernă oferă o altă perspectivă, prin intermediul celor plecaţi din sat.

Dieter Auner (născut în România, în 1970) şi-a făcut debutul regizoral cu filmul „Părăsind Transilvania”, un portret intim şi plin de forţă al minorităţii sale, saşii din Transilvania, şi exodul lor din România. Filmul a câştigat o menţiune specială la Astra Film Festival Sibiu 2006.
Filmele EUOFF 2014 vor pot fi vizionate AICIFestivalul European de Film Online, China 2014 A

REFERINȚE >>>
România la Festivalul Francofoniei – China 2014
România, la Festivalul de Film Europen din China 2013
Filmul românesc “Felicia, înainte de toate” a debutat în China
“Poziţia copilului”, în Festivalul de Film Beijing 2013
“După dealuri”, primul film românesc în Festivalul de Film Beijing 2013
Festivalul fimului European în China 2012
“Fata ştie prea mult” – Prima co-producţie cinematografică chino-română
„Nuntă în Basarabia” prezentat la Beijing
România la Filmul Francofoniei din China, 2012
Festivalul fimului European în China, 2012

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Europa, Europa - Asia, Români în China, România, România - China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.