China condamnă sancțiunile unilaterale împotriva Rusiei

Sursa: Vocea Rusiei
China se opune ferm sancțiunilor unilaterale împotriva Rusiei, a declarat ambasadorul chinez acreditat în Rusia, adăugând că sancțiunile SUA și UE nu vor rezolva criza din Ucraina. „Suntem împotriva impunerii de sancțiuni unilaterale Rusiei. Ele nu sunt o cale de rezolvare”, a declarat, miercuri, ambasadorul Li Hui.
Remarcile au urmat anunțului făcut de Washington potrivit căruia șapte oficiali de rang înalt din Rusia și un număr de 17 companii rusești au fost adăugați pe o lista neagră a sancțiunilor, gest la care a aderat și Uniunea Europeană. Printre cei vizați se află șeful personalului militar din Rusia, Generalul Valeri Gerasimov, şeful serviciilor secrete militare, Igor Sergun, precum și șase activiști pro-federalizare din regiunile din sud-estul Ucrainei.
Declarațiile ambasadorului Li vin să confirme afirmațiile ministrului chinez de Externe, Qin Gang, potrivit cărora „impunerea de sancțiuni nu sunt de ajutor în ceea ce privește rezolvarea problemei. Aceasta va exacerba tensiunile”. Ministrul chinez a invitat toate părțile să continue dialogul și să promoveze o soluție politică. „Impunerea de sancțiuni merge împotriva intereselor tuturor părților”, a spus acesta. (…)

REFERINȚE >>>
Lavrov: „Strânsa cooperare pe scena internaţională este cel mai important aspect al parteneriatului strategic chinez-rus”
China nu dorește instabilitate în Europa de Est
China respinge și referendumul din Crimeea, și sancțiunile SUA-UE împotriva Rusiei
China mizează pe Rusia în evenimentele din Ucraina
Ucraina, vechea tragedie a trădării occidentului

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Europa - Asia, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.