Mircea Diaconu a câștigat majoritatea voturilor exprimate în China pentru PE

China - Voturi exprimate la alegerile pentru Parlamentul European mai 2014Candidatul independent Mircea Diaconu a câștigat majoritatea voturilor exprimate în cele trei secții de votare organizate în R.P. Chineză, pentru desemnarea reprezentanților României în Parlamentul European. Cu 24 de voturi, Diaconu a surclasat Alianța Electorală PSD-UNPR-PC (18 voturi), Forța Civică (13 voturi) și Partidul Național Liberal (10 voturi) – (vezi graficul cu rezultatele complete – CLICK pe imagine).
În secțiile de votare organizate la Beijing, Shanghai și Hong Kong s-au prezentat 91 de alegători, fiind înregistrate 90 de voturi valabile, un vot fiind anulat.

Traian Băsescu a câștigat în Republica Moldova

Prezentând un interes deosebit în cadrul jocurilor politice de la București, votul exprimat de cetățenii români locuitori ai Republicii Moldova, pentru Parlamentul European, confirmă jocul de imagine făcut de președintele Traian Băsescu în ultimii ani.
Republica Moldova - Voturi exprimate la alegerile pentru Parlamentul European mai 2014Pe primele două locuri, în ordinea voturilor primite, se clasează actualul și fostul partid susținute de Băsescu: Partidul Mișcarea Populară (5.259 voturi), și Partidul Democrat Liberal (2.162 voturi). Cele două sunt urmate de Partidul Național Liberal (461 voturi),  Alianța Electorală PSD-UNPR-PC (397 voturi), Partidul Verde (395 voturi) și Forța Civică (215 voturi) – (vezi graficul cu rezultatele complete – CLICK pe imagine).
Având în vedere că votul din această campanie nu are legătură cu politica internă a Republicii Moldova, rămâne să vedem cum și câtă influență va mai avea actualul președinte al României în alegerile parlamentare programate pe stânga Prutului în această toamnă, fiindu-i cunoscute simpatiile politice de la Chișinău.
Sursa: Biroul Electoral Central

REFERINȚE >>>
Românii din China au votat pentru Parlamentul European
Românii din China pot vota pentru desemnarea noului Parlament European
XINHUA – Uniunea Social-Liberală a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare
COMENTARIU – Alegerile din România puternic mediatizate în China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Republica Moldova, România, România - R. Moldova, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.