China și Germania au stabilit un mecanism de dialog fiscal și financiar

Premierul chinez Li Keqiang si Cancelarul Angela Merkel, Beijing, 7 iulie 2014 BChina și Germania au stabilit un mecanism de dialog fiscal și financiar la nivel înalt, a declarat, luni, Prim-ministrul chinez Li Keqiang, arătând că R.P. Chineză este dispusă să promoveze, alături de Germania, legături care să ducă la progres în spiritul respectului și avantajului reciproc. Liderul chinez a mai arătat că s-a convenit consolidarea cooperării în domeniul inovării, dezvoltării durabile și protecției mediului. (Xinhua)

În timpul unei conferințe de presă comune, alături de Cancelarul Angela Merkel, premierul Li Keqiang a subliniat faptul că dialogul economic chino-german derulat, luni, la Beijing, include un proiect de 80 de miliarde de yuani (13 miliarde USD), în cote de investiții, acordate Germaniei în conformitate cu programul de promovare a monedei chineze, care vizează investitorii institutionali străini (RMB Qualified Foreign Institutional Investors – RQFII). Lista proiectelor semnate AICI

China poate menține o creștere economică într-o marjă rezonabilă, în al doilea trimestru al acestui an condițiile economice din China îmbunătățindu-se comparativ cu primul trimestru. Totuși, premierul Li a prezentat un avertisment cu privire la riscurile încetinirii economice, declarând că China nu se poate complace în această problemă. În acest sens, guvernul chinez se va concentra pentru a menține o creștere economică stabilă. China va continua să stimuleze piața, mai ales prin finanțarea întreprinderilor mici și pentru reducerea birocrației, simultan cu eficientizarea aprovizionării.

„Avem condițiile și capacitatea de a menține economia chineză într-o marjă rezonabilă și pentru a atinge obiectivul de creștere economică pentru întregul an”, a spus Li.
În primul trimestru din 2014, creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al Chinei a fost de 7,4%, în timp ce indicii de muncă și de inflație s-au menținut într-un interval sănătos.

La rândul său, Cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania este dispusă să facă uz deplin de consultările interguvernamentale cu China, pentru a aprofunda cooperarea în domeniile inovării, cercetării, accesului pe piață, urbanizării, conservării energiei, schimbărilor climatice și serviciilor de sănătate.

Cancelarul Angela Merkel in vizita la FAW-Volkswagen in Chengdu, ChinaGermania este dispusă să colaboreze strâns cu China în afacerile internaționale și regionale, precum și pentru a face față provocărilor și pentru a realiza în comun dezvoltarea, a declarat Angela Merkel, adăugând că Germania apreciază sprijinul acordat de China Uniunii Europene și monedei euro.

În timpul vizitei liderului german în China, companiile chineze și germane au semnat o serie de acorduri de oferte, inclusiv pentru cumpararea de elicoptere din Germania și crearea unei noi baze de producție de automobile în China.
Cele două țări au convenit să stabilească o nouă bază de producție pentru FAW-Volkswagen Automotive Co, Ltd. De asemenea, s-a decis construirea unui „Ecopark”, la Qingdao, care va dezvolta cladiri eficiente din punct de vedere energetic. La rândul său, compania Air China a semnat un acord cu compania aeriană germană Lufthansa.

Cancelarul Angela Merkel si Presedintele Chinei Xi Jinping, 7 iulie 2014În cadrul programului vizitei în China, luni, Cancelarul Angela Merkel a avut o întâlnire oficială cu Președintele chinez Xi Jinping.

REFERINȚE >>>
Germania – China | Economia face să dispară distanţele

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China și Germania au stabilit un mecanism de dialog fiscal și financiar

  1. Pingback: REVISTA BLOGURILOR. Comunişti în PE prin Cristian Preda

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.