Publika.md: Ponta, Oettinger şi Leancă au proclamat independenţa energetică a Republicii Moldova

„În afară de faptul că marcăm Ziua Independenţei, ziua aceasta este foarte importanta pentru independenţa energetică a Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă după ce a participat la ceremonia de lansare a gazoductului moldol-român.
La evenimentul de dare în exploatare a ţevii care leagă sistemele de distribuire a gazelor din România şi Republica Moldova, demnitarul moldovean a fost însoţit de omologul său de la Bucureşti, Victor Ponta, şi de comisarul european responsabil de energetică, Guenther Oettinger.
„Am primit asigurări că de la 1 septembrie vor începe să fie pompate mici cantităţi de gaz, iar peste un şi jumătate doi vom avea un sistem interconectat”, a spus premierul moldovean.
Oficialul s-a referit şi la proiectarea interconectării sistemelor de distribuţie a energiei electrice din Moldova şi România şi şi-a exprimat speranţa că acest obietiv va fi atins peste doi ani.
„Exact în urmă cu un an, am lansat proiectul gazoductului. Unii spuneau că nu va fi posibil, acum l-am făcut”, a afirmat premierul român Victor Ponta. „Moldova şi România, pentru ca să fie cu adevărat independente, au nevoie de energie, iar pentru ceea ce am făcut trebuie să fim respectaţi. Acest gaz va fi mai ieftin şi mai sigur. Moldova nu va sta niciodată cu teama că nu va mai avea gaz”, a declarat şeful Executivului de la Bucureşti. (…)
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa moldovenească, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.