Dragnea va semna în China un acord privind utilizarea pașnică a energiei nucleare

Sursa: AGERPRES.RO
Viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, va semnat în China Acordul între Guvernul României și cel al Republicii Populare Chineze privind cooperarea în domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare, informează un comunicat remis de MDRAP duminică AGERPRES.
Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea va semna acest document împreună cu Liu Qi, Vice Administrator (Vice Minister) of China National Energy Administration.
Vicepremierul Liviu Dragnea se află de sâmbătă până miercuri într-o vizită oficială în R.P. Chineză, ca membru al delegației conduse de prim-ministrul Victor Ponta.
În comunicat se arată că în cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relațiile bilaterale dintre România și Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii etc.
Luni, Liviu Dragnea va avea o alocuțiune la reuniunea economică organizată la Beijing, cu participarea reprezentațiilor principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.
Tot luni, el va participa la întrevederea în plen a celor două delegații iar ulterior va avea loc ceremonia semnării unor documente între partea romană și chineză. În acest context, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va semna Acordul privind cooperarea în domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare.
Marți, vicepremierul se va deplasa cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde delegația română va vizita parcul tehnologic și va avea o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor care derulează activități în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio, construcții mașini etc.

REFERINȚE >>>
Premierul României Victor Ponta a început vizita oficială în R.P. Chineză
Prim-ministrul Victor Ponta se va întâlni cu Premierul Li Keqiang și Președintele Xi Jinping
Delegația condusă de Victor Ponta a primit drept de survol în spațiul aerian rusesc, pentru deplasarea în China
Premierul Victor Ponta va efectua o vizită în China
China este pentru România un partener privilegiat
China este dispusă să se implice în dezvoltarea energetică, feroviară de mare viteză și agricultura din România
XINHUA – Premierul Chinei a prezentat propunerile pentru aprofundarea relațiilor cu România
COMENTARIU | China – ECE şi reacţiile emoţionale europene (III)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.