XINHUA – Candidatul dreptei îl provoacă pe prim-ministru, în alegerile prezidențiale din România

XINHUA - Candidatul dreaptei il provoaca pe prim-ministruCandidatul dreptei din România, Klaus Iohannis, și-a prezentat oficial, sâmbătă, oferta electorală pentru funcția de președinte, fiind al doilea candidat înscris în alegerile programate pentru luna noiembrie, alături de prim-ministrul în exercițiu, Victor Ponta, care are prima șansă de victorie, transmite agenția oficială de presă chineză, Xinhua.
Mulțumind celor peste 2.200.000 de români care au semnat pentru susținerea sa, Iohannis a declarat că „este un număr impresionant de semnături care au fost colectate în câteva săptămâni, în timp record”.
„A venit timpul pentru acțiune”, a subliniat Iohannis, adăugând că el este genul de persoană „care vorbește mai puțin și face mai mult”. „Vreau să fiu un candidat care să practice un alt fel de politică”, a spus Iohannis.
Iohannis este candidatul Alianței Creștin-Liberale, principala alianță electorală de dreapta, formată din Partidul Național Liberal și Partidul Liberal Democrat.
Iohannis, 55 de ani, este de origine germană și este primar al orașului Sibiu din anul 2000. În luna iunie, a fost ales președinte al Partidului Național Liberal.
Premierul român, Victor Ponta, și-a depus, miercuri, candidatura la alegerile prezidențiale, la Biroul Electoral Central, devenind primul candidat înscris oficial în alegerile prezidențiale din noiembrie.
Prima rundă a alegerilor va avea loc pe 2 noiembrie. În cazul în care niciun candidat nu va obține 50% plus unu din voturi, un al doilea tur de scrutin va avea loc două săptămâni mai târziu, la 16 noiembrie.
Sondajele de opinie arată că Ponta este favorit, în timp ce Klaus Iohannis este principalul său contracandidat.
Potrivit Constituției, mandatul președintelui este de cinci ani. Președintele Traian Băsescu a depus jurământul pentru al doilea mandat la 21 decembrie 2009, ne putând candida pentru un al treilea mandat.

REFERINȚE >>>
XINHUA – Primar de etnie germană desemnat candidat prezidenţial în România
XINHUA – Principalele partide de dreapta din România au decis să fuzioneze
Klaus Iohannis pentru prima dată în presa chineză, în calitate de lider PNL
XINHUA – Prim-ministrul României şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţie
Xinhua – “Românii s-au obişnuit cu certurile publice dintre preşedinte şi prim-ministru”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.