Dragnea: Partea chineză ne-a anunţat oficial reluarea procedurilor de avizare pentru exporturile agroalimentare româneşti

Sursa: CAPITAL.RO
Vicepremierul Zhang Gaoli a anunţat oficial în cadrul convorbirilor purtate joi la Palatul Victoria că R.P. Chineză a reluat procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare româneşti, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.
„Au fost depăşite cauzele care au determinat suspendarea exporturilor generate, ştiţi bine, de acea suspiciune care apăruse la noi cu boala vacii nebune. Astăzi am discutat despre grăbirea procedurilor în China pentru exportul de carne de bovine, carne de porc şi pui. De asemenea, au existat solicitări pentru exportul altor produse, lucernă, grâu, porumb şi turte de floarea-soarelui în primă fază”, a declarat vicepremierul într-o conferinţă de presă.
Liviu Dragnea a adăugat că s-a mai convenit ca la reuniunea pe domeniul agricol în format 16+1 care se va desfăşura în luna octombrie la Bucureşti China să fie reprezentată la cel mai înalt nivel ministerial, şi anume, de ministrul Agriculturii.
„Un lucru important care s-a stabilit astăzi: în octombrie, pentru prima dată se va realiza de către China o reuniune ministerială 16+1, este prima dată când se realizează în afara Chinei un asemenea summit, la Bucureşti. Decizia luată astăzi a fost ca reprezentarea Chinei să fie la cel mai înalt nivel al ministerului, respectiv ministrul Agriculturii, care împreună cu domnul vicepremier Daniel Constantin vor fi coorganizatorii acestui eveniment extrem de important pentru noi în zona agriculturii”, a subliniat vicepremierul.
Dragnea a menţionat, totodată, că partea chineză a manifestat un interes major pentru colaborarea cu România în domeniul înfiinţării de culturi de viţă-de-vie.
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Experţii români şi chinezi încep întâlnirile privind calea ferată de mare viteză Bucureşti-Iaşi-Chişinău
Dragnea: China este un partener privilegiat pentru România
Ambasadorul Huo Yuzhen: Vizita vice-premierului chinez în România va consolida relațiile dintre cele două țări
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.