Experţii români şi chinezi încep întâlnirile privind calea ferată de mare viteză Bucureşti-Iaşi-Chişinău

Sursa: CAPITAL.RO
Experţii români şi chinezi vor demara la începutul lunii octombrie o serie de întâlniri în vederea realizării căii ferate de mare viteză Bucureşti – Iaşi – graniţa cu Republica Moldova, cu posibilitatea extinderii spre Chişinău, şi a unei centuri feroviare a Bucureştiului, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea joi, la Palatul Victoria, în urma întâlnirii avute cu vicepremierul executiv al R.P. Chineze, Zhang Gaoli, aflat în vizită în România.
„În domeniul infrastructurii am discutat astăzi, practic, am luat şi decizia finală în ceea ce priveşte cele două proiecte mari pe infrastructura feroviară. După ce iniţial convenisem să realizăm calea ferată de mare viteză Bucureşti – Constanţa, în urma discuţiilor cu CE, ţinând cont şi de faptul că actuala cale ferată Bucureşti – Constanţa a fost realizată din bani europeni şi existau semne de întrebare privind oportunitatea realizării unei noi căi ferate paralelă cu aceea, am convenit să înceapă, chiar la începutul lunii octombrie, întâlnirile între experţii români şi experţii chinezi pentru realizarea căii ferate de mare viteză Bucureşti – Iaşi – graniţa cu Republica Moldova. Am convenit astăzi şi cu posibilitate de extindere către Chişinău, urmând ca noi să începem discuţiile cu Guvernul Republicii Moldova”, a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Liviu Dragnea a adăugat că un al doilea proiect convenit în cadrul discuţiilor cu vicepremierul chinez se referă la realizarea centurii feroviare a Capitalei.
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Dragnea: China este un partener privilegiat pentru România
Ambasadorul Huo Yuzhen: Vizita vice-premierului chinez în România va consolida relațiile dintre cele două țări
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Experţii români şi chinezi încep întâlnirile privind calea ferată de mare viteză Bucureşti-Iaşi-Chişinău

  1. —————–Este bine tot ce se face,,,,,, dar de ce nu se incepe cu PRIORITATEA ,,,,,,, o cale ferata spre VESTUL ROMANIEI ,,,, in legatura cu Europa ,,,, !!!! b

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.