Schimbare de modă în Coreea de Nord

Kim Jong-un, aparitie dupa 40 de zile 1Presa occidentală pare excedată de faptul că liderul suprem al Coreei de Nord Kim Jong-un trăieşte, după ce mai mult de 40 de zile nu a mai apărut în spaţiul public media. Absenţa lui Kim Jong-un a fost subliniată mai ales în contextul Reuniunii Naţionale a Profesorilor din Phenian, unde fotoliul liderului suprem a rămas liber.

Reuniunea Nationale a Profesorilor din Phenian, 5 septembrie 2014Apariţia noilor imagini în care Kim Jong-un, sprijinit într-un baston, derulează o inspecţie într-un cartier de locuinţe nou construit din Phenian, are un caracter de noutate, însă dintr-o cu totul altă perspectivă. În imaginile prezentate de China Daily, liderul suprem apare înconjurat de o serie de consilieri în civil, alături de cei în costum militar.Kim Jong-un inconjurat de consilieri militari 3

Aspect din cadrul unei vizite de lucru din data de 15 august 2014.

Această notă de imagine, revoluţionară ţinând cont de stricteţea sistemului, pare să arate o tendinţă de schimbare şi totodată de adaptare subtilă a opţiunilor la Phenian, schimbare care va fi sau nu confirmată în perioada următoare.
Potrivit Radio China Internaţional, în cadrul inspecţiei, Kim Jong-un a vizitat locuinţele, şcoala, liceul, farmacia şi clinica medicală din noul cartier care are drept scop „oferirea unui mediu optim pentru oamenii de ştiinţă, pentru a se concentra asupra cercetărilor ştiinţifice”.

Kim Jong-un, aparitie dupa 40 de zile 6 Aspecte din cadrul celei mai recente apariţii publice, fără să fie oferite detalii cu privire la data realizării imaginilor.Kim Jong-un, aparitie dupa 40 de zile 5 Kim Jong-un, aparitie dupa 40 de zile 4

REFERINŢE >>>
China şi SUA au fost de acord să coopereze pentru denuclearizarea paşnică a Peninsulei Coreea
XINHUA – Coreea de Nord cere străinilor din Coreea de Sud să ia în considerare evacuarea
XINHUA – Coreea de Nord pregăteşte un posibil al patrulea test nuclear
XINHUA – Coreea de Nord a ratificat planul de atac al SUA şi Coreei de Sud
Eurodeputatul Sabin Cutaş: Rolul Chinei şi UE în tensiunile peninsulei Coreene
China se opune oricăror acţiuni care ar putea complica situaţia din Peninsula Coreea

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, Asia - Pacific, Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.