Expoziţia „Comorile României” ajunge în China, în 2015

Sursa: RADIO CHINA INTERNAȚIONAL
Piese unice în lume, care ilustrează o istorie foarte lungă a civilizaţiei în spaţiul românesc, precum Gânditorul de la Hamangia şi Femeia şezând, vor fi printre exponatele pe care organizatorii expoziției „Comorile României” le vor prezenta publicului chinez, în 2015.
La realizarea evenimentului vor contribui Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă al României și Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional al României.

„Noi am făcut o selecţie de aproape 1.000 de piese folosind, însă, sistemul de evidenţă chinezesc, sunt circa 770 de seturi, pentru că în unele cazuri sunt părţi din tezaure care conţin uneori zeci de piese individuale. Piesele acoperă o perioadă de timp îndelungată, din Paleoliticul Superior, deci de acum circa 25000 de ani, până în jurul anului 1800. Sunt foarte multe piese unice în lume în această expoziţie, de la Gânditorul de la Hamangia şi Femeia şezând, până la câteva piese din tezaurul de la Pietroasele, de la Coiful de aur de la Coţofeneşti până la Frescele de la Curtea de Argeş, multe, multe piese, pentru că expoziţia, aşa cum v-am spus, ilustrează o istorie foarte lungă a civilizaţiei în spaţiul românesc, şi noi am căutat să aducem pentru fiecare perioadă câte ceva foarte relevant”, a declarat într-un interviu pentru Radio China Internaţional, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu. (…)
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.