Acord de cooperare Complexul Energetic Oltenia – China Huadian Engineering

Semnare acord CE Oltenia - China Huadian, 31 octombrie 2014Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi China Huadian Engineering au semnat, vineri, la Bucureşti, acordul de înfiinţare a companiei cu capital mixt de tip IPP (Independent Power Producer) pentru realizarea unui grup energetic de 500 MW, în România, la Rovinari.  (Sursa: TVRInfo/Foto: GOV.RO)

În cadrul ceremoniei oficiale, la care au fost prezenţi prim-ministrul Victor Ponta, Ambasadorul R.P. Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, preşedintele companiei China Huadian Engineering, Yong Yang, şi oficiali ai celor două state, ministrul român al Economiei, Constantin Niţă, a declarat că acordul se semnează după un efort de aproape doi ani.
Preşedintele companiei China Huadian Engineering, Yong Yang, a declarat că, în calitate de finanţator, investitor şi antreprenor al proiectului, semnarea acestui acord înseamnă că acordul va intra într-o fază de finalizare a înfiinţării unei societăţi mixte. „Următorul pas este ca firma din China să depună toate eforturile pentru finalizarea acestui proiect cu sprijinul tuturor factorilor interesaţi, ca să realizăm o bază de energie de calitate superioară. Suntem interesaţi şi în alte proiecte de energie din România şi vom participa activ şi în viitor, la realizarea altor proiecte de energie”, a declarat Yong Yang.

Prezent la ceremonie, premierul Victor Ponta a declarat că în urma semnării acestui acord de parteneriat acigură „capacitatea noastră (n.r. României) de a avea un sistem energetic în primul rând eficient şi independent şi competitiv”, în condiţiile în care „la începutul lui 2012 România se afla într-o profundă criză economică şi socială. Cea mai gravă criză era mai puţin văzută şi era criza sistemului energetic”. „Guvernul va sprijini toate investiţiile în dezvoltarea şi retehnologizarea producătorilor de energie termo, hidro, nuclear. Pentru aceasta e nevoie de parteneri cu putere financiară şi tehnologică extrem de mare”, a mai declarat Victor Ponta, arătând că „2015 va fi anul cel mai bun pentru dezvoltarea energiei din România”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.