Festivalul de Film European Online, China 2014

Festivalul de Film European, China 2014, Dan TomozeiCea de a 7-a ediție a Festivalului de Film Online al Uniunii Europene în China a debutat, duminică, la Institutul Cultural Italian din Beijing, cu proiecția filmului de animație „Lisa Limone și Maroc Orange” în regia estonianului Mait Laas.
Ceremonia de deschidere a festivalului a fost onorată cu prezența actorilor chinezi El Bing, Qu Ying și Huang Lu, regizorii chinezi Xu Ang, Peng lei și Ning Ying, producătorul Wang Luna și compozitorul Dou Peng care s-au alăturat regizerilor Mait Laas (Estonia), Emil Jonsvik (Suedia) John Snellinberg (Italia).

Maroc OrangeProiecția filmului de animație „Lisa Limone și Maroc Orange”, realizarea regizorului Mait Laas, a stârnit simpatia audienței pentru soarta marocanilor care își riscă viața, traversând Mediterana, pentru a ajunge în pe continentul european unde, de cele mai multe ori, devin sclavii ai secolului XXI.
„Este un film de animație semnal de alarmă, pornit de la o știre de televiziune care arăta tragedia celor care caută o viață mai bună. Am muncit aproape doi ani pentru realizarea filmului pentru că, pentru fiecare cinci secunde de animație am muncit aproape o zi”, a declarat Mait Laas, mândru de personajul Maroc Orange (foto), pe care l-a adus la Beijing.

Similar cu ediția de anul trecut, cele 19 proiecții incluse în festival vor putea fi vizionate gratuit on line pe saitul LeTv, până la data de 23 noiembrie a.c. De asemenea, programul festivalului include proiecții și evenimente programate la Institutul Cultural Italian din Beijing, Institutul Cervantes din Beijing, Institutul Francez din Beijing, la Universitatea Renmin și Ambasada Poloniei.Festivalul de Film European China 2014

REFERINȚE >>>
România la Festivalul Internațional de Film Studențesc de la Beijing
România la Festivalul European de Film Online, China 2014
România la Festivalul Francofoniei – China 2014
România, la Festivalul de Film Europen din China 2013
Filmul românesc “Felicia, înainte de toate” a debutat în China
“Poziţia copilului”, în Festivalul de Film Beijing 2013
“După dealuri”, primul film românesc în Festivalul de Film Beijing 2013
Festivalul fimului European în China 2012
“Fata ştie prea mult” – Prima co-producţie cinematografică chino-română
„Nuntă în Basarabia” prezentat la Beijing
România la Filmul Francofoniei din China, 2012
Festivalul fimului European în China, 2012

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.