ALEGERI 2014 – Votanții lui Iohannis, despre Iohannis, și o întrebare pentru noul președinte

Klaus Iohannis, liberValul de mizerii născute din pasiuni greu de explicat la rece s-a domolit. Unii mi-au explicat, chiar, că au prestat pe bani în sensul acesta. Totuși, încep să primesc mesaje în care votanții lui Iohannis dau semne că sunt conștienți de incapacitatea acestuia de a face minuni, de a pune România pe portativul „lucrului bine făcut”. Mai mult, aflu că mulți dintre votanții lui Iohannis nu au încredere în el ca om, însă … au votat cu valul, împotrivă. Cum așa, români?

Sunt adeptul regulilor de bun simț, dar mai ales al convențiilor care spun că odată ce ai ales, mergi până la capăt. Este omenesc să te răzgândești, este firesc să îți schimbi poziția, însă găsesc total inadecvat să vezi oameni maturi care acționează și votează, într-un fel sau altul, doar pentru că sunt dominați emoțional.

La 25 de ani de la schimbarea regimului politic, în România încă nu s-a înțeles că noua formulă politică impusă, democrația, este o variantă care manifestă multe dintre carențele de onestitate și decență ale comunismului.
Odată cu revoluția new-media, cu apariția noilor forme de isterizare în masă, românul s-a adaptat, a intrat în rând, și iată cum execută la comanda celor care au interese. Fie că sunt din interiorul sau exteriorul României.

Și totuși, cum să spui liniștit, la numai câteva zeci de ore de la votul dat pentru victoria unui candidat, că ești conștient de lipsurile, incapacitatea și impostura acestuia? Sunt mesaje primite din partea unora care au stat ore în șir la coadă, alții au ieșit pe stradă manifestând isteric, iar alții au ajuns să-și urască pătimaș apropiații.

Dacă acesta este electoratul candidatului ACL, mandatul de președinte și cel de guvernare pe care care și-l dorește noul președinte vor trebui să fie unele apropiate de perfecțiune. Altfel, mă tem că aceia care l-au votat bezmetic, conștienți de jocul în care au intrat, se vor întoarece la fel de violent împotriva lui Klaus Iohannis.

Iar acum, întrebarea. Câți dintre românii care au ales președintele  ar mai fi votat la fel știind că trimit în fruntea țării un candidat suspectat gay? Că anturajul acestuia, din mediul economic, politic și mass-media, este constituit din membri ai comunității gay?

Câtă vreme este președintele tuturor românilor, în fața cărora nu ar trebui să aibă secrete, președintele Klaus Iohannis ar trebui să ofere un răspuns public și simplu la întrebarea: dacă este sau nu gay? Este o chestiune pe care am abordat-o în luna septembrie (Reacția electoratului român în fața unui prezidențiabil gay) și care, în secolul XXI, devine un subiect public în țările considerate avansate, prin urmare, nu constituie o problemă. Este o problemă pe care președintele Iohannis trebuie să o lămurească, la fel de simplu și de clar cum trebuie să lămurească problema implicării în adopțiile de copii și afacerile imobiliare.

Privind evoluția, implicarea și susținerea jucătorilor externi în politicile naționale, trebuie să constatăm o realitate. Aceea a promovării liderilor naționali din cadrul comunității LGBT. Este ușor, mai ales pentru susținătorii lui Iohannis, internauții, să descopere că Albania, Finlanda, Belgia, Luxemburg, Scoția (pentru a da câteva exemple) au lideri membrii ai comunității LGBT, tot mai prezenți la nivel de afirmare în spațiul public. Prin urmare, se poartă.

REFERINȚE >>>
ALEGERI 2014 – Ieșirea de la guvernare, singura salvare pentru USL
ALEGERI 2014 – “Efectul Iohannis”, combinaţia hidoasă a compromisului politic
ALEGERI 2014 – Președintele de la 16 noiembrie
FILIERA GERMANĂ – Construirea unui lider marionetă, Klaus Iohannis
ALEGERI 2014 – Așteptând fluierul final, Iohannis realizează avantajul confruntărilor
ALEGERI 2014 – Iohannis, propune continuarea politicii externe de izolare? “Nu avem nevoie de o nouă axă București – China”
ALEGERI 2014 – Prestația ridicolă îi folosește lui Iohannis?
ALEGERI 2014 – Pentru ce reinventează Klaus Iohannis trecutul propriei soții?
ALEGERI 2014 – Privește-te în ochii lui Iohannis!
Scrisoarea unei bunici către Klaus Iohannis: “M-am întrebat ce aş face dacă aş rămâne fără să ştiu nimic de nepoţii mei?”
NERUȘINAREA DE A SFIDA, ZÂMBIND, ROMÂNIA! Ghinion …
COMENTARIU | Reacția electoratului român în fața unui prezidențiabil gay
COMENTARIU | Ai nevoie de curaj să nu votezi un minoritar?
Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași
Pentru că trebuie să știm adevărul despre onestul și bunul primar Kalus Werner Iohannis, prim-vicepreședintele PNL
COMENTARIU | Când nimeni nu te vrea … în Guvern

COMENTARIU | Cât contează un om în România: Iohannis vs. Omul de rând
COMENTARIU | Prematura îndepărtare de mase

COMENTARIU | Resuscitarea ostaticului Iohannis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2014, Analize - Comentarii, De departe ... România, România și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

25 de răspunsuri la ALEGERI 2014 – Votanții lui Iohannis, despre Iohannis, și o întrebare pentru noul președinte

 1. Pingback: DEMAGOGUL ȘI „INFATUAȚII”! | Octavpelin's Weblog

 2. Pingback: O INTREBARE PENTRU KLAUS WERNER JOHANNIS,DE LA DAN TOMOZEI JURNALIST DE INVESTIGATI: „SUNTETI SAU NU SUNTETI GAY?” | Octavpelin's Weblog

 3. Pingback: Iohannis, acelaşi scenariu. Este România egală cu Sibiul? | Lupul Dacic

 4. Pingback: DE CE SE OPUNE KLAUS JOHANNA,SCUZE ,JOHANNIS REFERENDUMULUI PENTRU FAMILIE,ESTE CUMVA PE INVERS?! | Octavpelin's Weblog

 5. Pingback: De ce se opune Iohannis referendumului pentru familie, este cumva „pe invers”? – Reporter Romania

 6. Pingback: REVINE IN ACTUALITATE,UN ARTICOL SCRIS DE JURNALISTUL DE INVESTIGATII DAN TOMOZEI.O INTREBARE CARE REVINE IN ACTUALITATE:ARE ROMANIA UN PRESEDINTE HOMOSEXUAL?! | Octavpelin's Weblog

 7. Mureșan Cătălin spune:

  Domnule Tomozei,
  este trist cum un om ca Dvs. poate lansa astfel de atacuri mizerabile, doar de dragul naționalismului și al relațiilor bune cu China. Interesul Dvs. și al Chinei era ca dl. Ponta să câștige alegerile, să fie un om „pentru țară”, cum am auzit personal de la Dvs.. Asta în traducere, însemna ca România să fie un picior de pod pentru China în Estul Europei și să nu mergem cu Vestul (adică „împotriva țării”).
  Înțelegeți că astfel de acuzații cum că cineva ar fi gay vă descalifică? Ați publicat pe blog această aluzie, cum că dl.Iohannis ar fi gay prin septembrie. Totuși, nimeni din presă nu a preluat această temă, nici chiar și tâmpiții de la Antena 3, deoarece ar fi căzut (mai tare) în penibil.
  Eu zic să vă vedeți de munca Dvs. de la Radio China Internațional, cu articole aparent inofensive și să nu vă mai faceți de rușine cu tactici de discreditate a adversarilor folosite de serviciile secrete.
  Tocmai din China să lansați săgeți otrăvite, ce chestie. Bine că distanța e mare și până aici se răsuflă.

  • Dan Tomozei spune:

   Domnule Cătălin Mureșan (dacă acesta este numele dvs real),
   la fel ca dumneavoastră, mulți suprapun cele scrise de mine cu faptul că mă aflu departe de țară. Agățându-vă de astfel argumente lipsite de legătură, tot ceea ce spuneți, la fel ca mulți români care cunosc atât de puțin din realitatea orașului Sibiu, dincolo de spoiala de imagine, construiți false argumente și considerații. Totuși, doresc să fie totul așa cum majoritatea românilor s-a exprimat. Altfel, încercați să acceptați că există și alte puncte de vedere, chiar dacă nu vă plac, chiar dacă nu sunt pe măsura celor pe care le cunoașteți personal sau din auzite.
   Gânduri bune.

   • Mureșan Cătălin spune:

    Domnule Tomozei,
    vă asigur că numele meu este real. De asemenea, țin să vă transmit că locuiesc în Sibiu de mult timp și am simțit transformările în bine pe măsură ce ele s-au petrecut. Argumentul că Sibiul e numai spoială în centru nu stă în picioare, e un argument care a folosit permanent și de către invitații la emisiunile electorale împotriva lui Klaus Iohannis. Și care pare plauzibil, prinde ușor la neștiutori. De asemenea, vă asigur că circul permanent prin toată țara și văd de la an la an transformările sau lipsa acestora în toate zonele/orașele/satele țării. Asta legat de argumentul Dvs. că Iohannis nu face doi bani ca primar, cum încercați să sugerați.
    În al doilea rând, a avea alte puncte de vedere, cum spuneți Dvs., nu implică libertatea de a lansa calomnii la adresa altor persoane. Da, a spune despre cineva că e gay este o armă într-o societate conservativă cum e cea românească. Nu am absolut nimic împotriva acestei minorități sexuale, dar Dvs. folosiți argumentul orientării sexuale pentru a ataca pe cineva, nu doar din curiozitatea de a afla dacă îi plac de exemplu merele Ionatan sau Starkinson, așa, o banală întrebare.
    În altă ordine de idei, cum vă permiteți, ca jurnalist al Radio China International, să aveți astfel de atitudini cancaniade și calomniante, chiar dacă acestea sunt exprimate pe blogul personal? Oare dacă ați lucra pentru CNN sau BBC v-ați permite așa ceva? Cred că nu, și atunci tare mă tem că toată tirada Dvs. anti-Iohannis e încurajată de către angajatorul Dvs. De ce? Nu poate avea România și sub dl.Iohannis relații normale cu China? Argumentați vă rog de ce nu convine Iohannis ca președinte. (fără a folosi cuvintele „gay”, „adopții de copii”, „case”, „luteran”, „sas”, „trafic de organe”). Și, de ce ar fi fost mai bun Ponta. Vreau pur și simplu o argumentație lucidă.
    Cu stimă, din Sibiu,
    Cătălin Mureșan

    • Dan Tomozei spune:

     Domnule Mureșan,
     nu veți găsi în textele mele abordări legate de „luteran”, “sas”, “trafic de organe”. Întrebarea legată de orientarea alesului președinte este legitimă, în condițiile arătate mai sus, cu respectarea opțiunii fiecăruia la viață privată, așa cum am subliniat.
     Cât privește furtul de case, prin utilizarea conștientă de documente false, fapte demonstrate de Justiție, o repet, face din Iohannis și soția acestuia doi hoți! Un hoț, orice ar fi el, nu este compatibil cu nicio funcție publică. Ori Iohannis a fost ales președinte. Dacă pentru dvs. asta nu înseamnă nimic, este dreptul domniei voastre să decideți, drept pe care îl respect.
     Am scris, Sibiul s-a schimbat în cei 14 ani, nimeni nu poate nega această realitate (chestiunea cu primarul de doi bani vă aparține exclusiv). Observați, însă, că toate capitalele de județ din România s-au schimbat, unele chiar mai bine, mai coerent și mai frumos decât Sibiul, chiar dacă niciun oraș nu a beneficiat de dimensiunea fondurilor publice așa cum a fost cazul orașului nostru. Chiar și așa, Sibiul nu este nici pe departe un oraș de nivel european, așa cum se amăgesc localnicii sau cum se vinde, exagerat, imaginea la export.
     Acceptați, domnule Mureșan, că sunt și alte puncte de vedere, bazate pe fapte și argumente, nu pe un fond emoțional.
     Cu privire la saitul personal și pasiunea dvs. pentru BBC, CNN etc. sunteți în eroare sau în lipsă de argumente. Ce legătură are serviciul cu saitul personal? Dumneavoastră cunoașteți ideea de libertate de exprimare?
     Dacă dvs. sunteți român, iar un polițist francez, italian, german etc. vă dă cu gaze lacrimogene peste ochi, pentru că vă pierdeți mințile, Ambasada României este vinovată pentru că nu aveți minima educație și respect pentru România? Evident nu! Dar, dumneavoastră sunteți un om civilizat, motiv pentru care pe viitor nu veți mai amesteca lucrurile. Măcar pentru că tot ceea ce am scris pe acest sait este decent, moral și normal, chiar dacă dvs. și altora, pasionați electoral, nu vă place.
     La bună vedere.

 8. Mihaela spune:

  Sincer, esti cu deficiente intelectuale ? Ca vad ca 2 fraze ai putut lega totusi, desi in zadar !
  Spune-mi, de unde ti-a picat intrebarea asta nefireasca ?

 9. Mihai Kanyaro spune:

  Lansezi o intrebare? Tu lansezi un rahat spre ventilator si ai pretentia sa nu te umpli de cacat. Dane, stai jos, doi.

 10. Lord Dy spune:

  Relevanta orientarii sexuale a unui candidat pentru o functie publica este aproape inexistenta. La fel cum n-ar trebui sa fie relevanta rasa, etnia sau religia unui candidat. Singurul lucru care trebuie sa conteze e capacitatea lui de a-si implini atributiile in interesul comunitatii care l-a ales.

  Ca nota: Da, l-as fi votat pe Klaus chiar daca era un tigan ateu homosexual. Pentru ca astea-s atribute irelevante pentru un candidat.

  • Dan Tomozei spune:

   Sunt de acord cu dvs. că sunt „atribute irelevante pentru un candidat”, însă tocmai de aceea trebuie să fie cunoscute. Alegătorii să se exprime la urne în cunoștință de cauză.

   • Lord Dy spune:

    Credeti, de exemplu, ca un candidat in functie publica ar trebui sa-si expuna si practicile sexuale pe care le practica? Pozitiile preferate? Frecventa cu care intretine relatii sexuale cu partenerul de viata?

    • Dan Tomozei spune:

     Sunteţi conştient/ă că exageraţi, nu este aşa?
     Pentru ce o astfel de temă este relevantă şi dezbătută public în ţările de la care România se inspiră în procesul de democratizare, iar pentru români subiectul devine o chestiune sensibilă?

     • Lord Dy spune:

      Nu exagerez prea mult. Mi se pare imoral sa intram in viata privata a oamenilor atata timp cat nu are legatura cu capacitatea lor de a-si exercita functiile. Iar intrebarile vis-a-vis de orientarea sexuala asta sunt.

 11. Danciulescu spune:

  Ma intreb si eu : pentru cine faci **** – mesaj moderat pentru inadecvarea la subiect.

 12. Danciulescu spune:

  De unde ai aparut ji**** – mesaj moderat pentru inadecvarea la subiect.

 13. Florin spune:

  Dane, tu sigur nu esti **** – mesaj moderat pentru inadecvarea la subiect.

 14. Pingback: Şi dacă avem un preşedinte homosexual? O întrebare pentru Klaus Iohannis de la Dan Tomozei, jurnalist sibian de investigaţii: sunteţi sau nu sunteţi gay? | Victor Roncea Blog

 15. Mircea spune:

  Delicata tema,pe de o parte intima,pe de alta parte de interes major.

  A avea un presedinte cu o anumita orientare sexuala sau care este foarte ingaduitor cu homosexualii,este deja la moda,in societatea contemporana.

  Insa,faptul ca anturajul este dominat de persoane gay,nu este neaparat o dovada si ca acest personaj politic este gay.

  Tema trebuie atacata la modul foarte serios,daca in spate sunt argumente beton.

  Daca argumentele nu sunt sigure si solide,riscul e ca acest subiect sa fie perceput de cititori doar ca un amuzament jurnalistic sau ca niste intepatura rauvoitoare.

 16. orangak spune:

  Iohannis este gay???????
  Stiu ca are multe pacate,insa in acelasi timp stiu ca are nevasta.
  sunteti sigur de afirmatia dvs?????

  • Dan Tomozei spune:

   Dacă sunteți atent/ă, EU LANSEZ O ÎNTREBARE, nu fac o declarație. În sprijinul întrebări aduc argumente, nu fac afirmații.

   Constat că aveți o adresă falsă de e-mail. Oricum, putem discuta pe privat, dacă doriți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.