Claudia Ţapardel: Turismul şi economia din România ar avea beneficii majore de pe urma înfiinţării unei linii aeriene directe Bucureşti – Beijing

Europarlamentar Claudia Tapardel - PSDEuroparlamentarul PSD, Claudia Ţapardel (foto), membru în Comisia pentru transport şi turism din PE consideră că înfiinţarea unei linii aeriene de transport persoane România – China ar aduce beneficii majore turismului şi economiei româneşti. „Fără îndoială, o linie directă pe calea aerului Bucureşti – Beijing este un obiectiv dezirabil atât pentru România cât şi pentru Republica Populară Chineză”, a declarat Claudia Ţapardel.

„Relaţiile dintre UE şi China se plasează acum pe un trend ascendent. Beneficiile economice mutuale ce vin în urma unei colaborări consecvente sunt de dorit de ambele tabere diplomatice. Ceea ce noi, românii, putem câştiga dintr-o relaţie bună cu Beijing, printre altele, este un capital major de turişti care să viziteze România şi să contribuie la dezvoltarea turismului din ţara noastră”, a declarat Claudia Ţapardel.
„Imaginaţi-vă ce potenţial turistic are România şi cum poate fi acest potenţial exploatat printr-un flux constant de turişti din China, curioşi şi pregătiţi să descopere lucruri noi şi interesante aici, în această parte a Europei. Am avut confirmarea interesului major pentru Romania chiar săptămâna trecută, când prin intermediul Grupului de Prietenie, care s-a deplasat în China, am avut întrevederi cu reprezentanţii mai multor instituţii şi asociaţii”, a continuat europarlamentarul PSD.

Europarlamentarul PSD face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu R.P. Chineză din PE, în cadrul căreia a susţinut recent o vizită în China. În cadrul vizitei, Claudia Ţapardel a avut întâlniri cu reprezentanţii Centrului Chinez pentru dezvoltare Urbană, cu guvernatorul provinciei Hainan şi cu guvernatorul provinciei Guangzhou, una dintre cele mai mari şi dezvoltate provincii din punct de vedere economic din China. De asemenea, Claudia Ţapardel a avut ocazia să participe la întâlniri cu vicepreşedintele Congresului Naţional Popular al Chinei, cu ministrul adjunct de Externe al R.P. Chineze, cu preşedinta Asociaţiei Chineze pentru Prietenie cu Statele Străine şi cu alte oficialităţi ale Republicii.

Claudia Ţapardel este singurul europarlamentar român din această legislatură care a obţinut înfiinţarea unui nou intergrup în PE: Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European şi Patrimoniu Cultural.
Sursa: Biroul de presa PSD

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, România, România - China, Uniunea Economică Eurasiatică. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.