Un milion de cupluri chineze aplică pentru al doilea copil

Un milion de chinezi vor al doilea copilAproape un milion de cupluri au complectat cereri pentru a avea un al doilea copil, după ce autoritățile chineze au relaxat, în 2014, politica unui singur copil care permite cuplurilor să aibă un al doilea copil, dacă unul dintre părinți este, la rândul său, singurul copil la părinți, consemnează China Daily.

Datele Comisiei Naționale Pentru Sănătate și Planificare Familială din China, arată că numărul de cereri înregistrate ar putea ajunge la aproape două milioane anual, a declarat Mao Qunan, purtător de cuvânt al Comisiei. Acesta a mai arătat că autoritățile chineze vor depune eforturi pentru îmbunătățirea mecanismului de monitorizare a populației și pentru adaptarea politicilor relevante.
Modificarea politicii unui singur copil a fost aplicată în cadrul unui program pilot în provincia estică Zhejiang, în ianuarie 2014.

Pe lângă Beijing, o relaxare a politicilor de planificare familială va fi aplicată în municipiul Tianjin și în provinciile Zhejiang, Jiangxi și Anhui. Guvernele provinciale din Guangxi, Hubei și Jiangsu au anunțat, de asemenea, intenția de relaxare a politicilor începând cu luna martie. De asemenea, autoritățile provinciilor Hunan, Qinghai și Shanghai au promis schimbări a legislației.

REFERINȚE >>>
China a relaxat politica de planificare familială
China | Amendă de 1,23 milioane USD pentru nerespectarea planificării familiale
China aprobă abolirea taberelor de reeducare prin muncă și relaxează politica singurului copil
CHINA | Reforma politicii “un copil” a fost amânată
STRATFOR | China – O problemă demografică fără precedent prinde contur
China se pregăteşte să renunţe la politica unicului copil, pe fondul unei populaţii din ce în ce mai îmbătrânite

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.