Serviciile de Internet trebuie să se supună regulilor din China

China InternetFurnizorii de servicii de Internet: Astrill VPN, StrongVPN şi Golden Frog au reclamat, zilele trecute, că serviciile lor au fost perturbate devenind indisponibile pentru utilizatorii din partea continentală a Chinei. Astfel, accesul la Facebook, Youtube şi diverse site-uri de informaţii a fost puternic perturbat, în condiţiile în care este cunoscut faptul că mulţi străini aflaţi în China utilizează aceste servicii, alături de alte variante chineze VPN, pentru a se conecta la serverele din afara ţării a căror acces este blocat. (Adaptare după China Daily)

Wen Ku, director al departamentului de telecomunicaţii din cadrul Ministerul chinez al Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, a explicat că Guvernul chinez urmăreşte dezvoltarea sănătoasă a Internetului la nivel naţional, cea mai mare reţea la nivel mondial, cu aproximativ 650 de milioane de utilizatori. Declaraţia vine pe fondul ultimelor evenimente când autorităţile au blocat accesul la mai multe servicii virtuale private care permit utilizatorilor să acceseze site-uri care nu sunt disponibile în partea continentală a Chinei.

Potrivit oficialului chinez, dezvoltarea rapidă a internetului a forţat China să adopte noi măsuri pentru a menţine securitatea cibernetică, simultan cu o dezvoltare constantă. „Ţara are nevoie de noi metode pentru a aborda noile probleme de dezvoltare a Internetului, care trebuie să fie în conformitate cu legile din China”, a declarat Wen. În aceste condiţii, site-uri externe trebuie să respecte legile din China şi politicile de gestionare a Internetului, în cazul în care doresc să opereze pe teritoriul ţarii.

Furnizorii de servicii VPN solicită taxe de abonament începând de la aproximativ 200 yuani/(32 USD), însă experţii locali susţin că este ilegal ca aceste servicii să fie oferite de companiile straine pentru teritoriul Chinei. Fang Binxing, expert în securitatea on-line, a declarat pentru Global Times că societăţile care furnizează servicii VPN în China trebuie să se înregistreze la Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.