Anul Nou chinezesc al caprei de lemn, marcat în România

Anul Nou chinezesc 2015 marcat in Romania 1Anul Nou chinezesc a fost marcat, luni, Teatrul Excelsior din București, printr-un spectacol organizat de Casa Româno-Chineză, la care au fost prezenți ministrul Administrației și Internelor, vice-premierul României Gabriel Oprea, Ambasadorul R.P. Chineze în România, E.S. Xu Feihong, alături de comunitatea chineză și prietenii Chinei din România.

Anul Nou chinezesc 2015 marcat in Romania 3Anul Nou chinezesc 2015 marcat in Romania 4Ministrul Gabriel Oprea a declarat că parteneriatul cu China a condus la rezultate deosebite în diverse domenii, România dorind consolidarea cooperării cu China.
La rândul său, Ambasadorul Xu Feihong a subliniat valoarea schimburilor culturale, care au jucat și joacă rol important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, subliniind implicarea organizațiilor și asociațiilor neguvernamentale în consolidarea schimburilor culturale şi relaţiilor bilaterale. Potrivit presei chineze, la eveniment au fost prezenți aproximativ 200 de spectatori. Textul integral AICIAnul Nou chinezesc 2015 marcat in Romania 2

Potrivit AGERPRES, Ambasadorul Xu Feihonga (foto) amintit de relația de prietenie tradițională dintre România și China, precizând că schimburile culturale dintre cele două țări se întind pe o perioadă lungă. Ambasadorul RP Chineze la Bucuresti, Xu Feihong„China și România au o prietenie tradițională și schimburile culturale au o durată lungă. Acum sărbătorim 65 de ani de relații diplomatice și relațiile noastre devin din ce în ce mai solide și mai strânse, acest lucru datorându-se și schimburilor frecvente culturale dintre cele două țări și popoare, fiindcă prin schimburi culturale cele două țări pot să aibă o înțelegere mai profundă, mai bună”, a declarat ambasadorul Xu Feihong.

Vicepremierul Gabriel Oprea (foto), președinte al Casei Româno-Chineze, a amintit că relația de prietenie româno-chineză, de la începutul căreia se sărbătoresc 65 de ani, „este cel mai important lucru”. Vicepremierul Gabriel Oprea, presedinte al Casei Romano-Chineze 1„Este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru toți românii și pentru membrii Casei româno-chineze să vă primească într-un moment deosebit. Anul Caprei este anul în care vă spunem ‘La mulți ani!’ și cred eu că este cel mai important lucru pentru relația de prietenie pe care o sărbătorim: 65 de ani de prietenie româno-chineză. (…) Cred că este cel mai important lucru în această perioadă, în care sunt foarte multe probleme economice, mondiale, de securitate, ca două popoare, atât de departe unul de altul, să sărbătorească 65 de ani de prietenie dovedită în perioade grele de timp, că putem sărbători această prietenie consolidată dintre poporul român și Republica Populară Chineză”, a afirmat Gabriel Oprea.

Spectacolul de gală a fost deschis cu unul dintre momentele tradiționale chinezești, Dansul Leului, urmat de o demonstrație de arte marțiale. Seara a continuat cu orchestra Colegiului Național de Artă „Dinu Lipatti”, condusă de dirijorii Racu Nicolae și Racu Andrei. În program au fost prezente atât melodii din cultura chinezească, cât și melodii din cultura românească. Spectacolul a fost încheiat cu o reprezentație oferită de pianistul Horia Mihai și violonistul Gabriel Croitoru.

REFERINȚE >>>
ANUL NOU CHINEZESC | A început marele exod modern: 2,8 miliarde de călătorii în 40 de zile

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.