XINHUA – Republica Moldova poate conta pe România pentru integrarea în UE

Nicolae Timofti - Klaus Iohannis, Chisinau februarie 2015Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, marţi, că ţara sa rămâne fermă pe calea integrării în Uniunea Europeană (UE) şi mizează pe sprijinul României în acest proces, transmite agenția de presă XINHUA. (Foto: presedinte.md)

„Ne bazăm pe experienţa preţioasă a României ca stat membru al UE în punerea în aplicare a acquis-ului comunitar European, care se găseşte, în mare măsură, în acordul de asociere încheiat cu UE,” a declarat Timofti în cadrul unei conferinţe de presă ținută alături de omologul român Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chișinău.
Timofti a declarat că Republica Moldova doreşte să realizeze o serie de obiective care vor contribui la integrarea ţării pe piaţa internă a UE, folosind suportul României şi al altor state membre UE.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că România are mari speranţe în ceea ce privește eforturile Moldovei de integrare europeană şi va face tot ce este posibil pentru a ajuta Moldova să facă progrese în acest proces. Iohannis a subliniat că a aşteptat această vizită pentru a putea transmite un puternic semnal de sprijin.
Şeful statului român a exprimat speranţa că toţi cetăţenii moldoveni văd România ca pe un „partener de încredere, loial și pe termen lung”.
În cadrul discuțiilor, cei doi lideri de stat au abordat impactul crizei din Ucraina privind stabilitatea Republicii Moldova şi a regiunii.
Klaus Iohannis a început, marţi, o vizită de două zile în Republica Moldova, devenind primul lider de stat care vizitează țara după ce noul guvern de coaliţie, minoritar, a fost instalat.

REFERINȚE >>>
XINHUA – Premierii moldovean și român au inaugurat conducta de gaze care leagă cele două țări
Publika.md: Ponta, Oettinger şi Leancă au proclamat independenţa energetică a Republicii Moldova

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, Republica Moldova, România, România - R. Moldova, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.