Salariul minim la Beijing: 278 USD, pensia minimă: 541 USD

Muncitori Beijing 2Autorităţile chineze aplică de la data de 1 aprilie a.c. o serie de modificări administrativ-legislative, între domeniile vizate regăsindu-se nivelul salarial şi de pensii din Beijing, prezenţa filmelor străine în mediul online şi limitarea numărului de vizitatori în zonele turistice de maxim interes. (Sursa: China Daily)

Beijing – Salariu minim 278 USD, pensia minimă 541 USD

Salariul minim al angajaţilor din Beijing va creşte cu 9%, până la nivelul de 1.720 yuani (278 USD), ajustarea având ca scop „îmbunătăţirea salarială a celor cu venituri mici”.
În acelaşi timp, pensiile minime pentru lucrătorii pensionaţi în Beijing vor fi majorate cu 10%, ajungând până la 3.355 yuani (541 USD).

Filmele străine fără licenţă, eliminate din online

Producţiile video şi seriale de televiziune străine fără autorizare chineză vor fi eliminate din oferta site-urilor video, data 1 aprilie fiind limită pentru înregistrarea acestora. În conformitate cu o prevedere guvernamentală, site-urile video trebuie să solicite licenţe de publicare pentru filmele şi serialele TV importate pe care doresc să le difuzeze. Aprobările sunt emise de Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune, conform unei circulare emise în septembrie 2014.
„Fără licenţă de difuzare, niciun program, film sau serial din străinătate nu vor mai putea fi transmise în on-line”, a declarat un oficial. Acesta a mai arătat că producţiile care nu sunt înregistrate în evidenţele oficiale, vor fi eliminate.

Limitarea numărului de vizitatori

Traficul şi fluxul vizitatorilor la obiective turistice din China vor fi limitate la 80% din capacitate, începând cu data de 1 aprilie, potrivit unui nou regulament emis de Administraţia Naţională chineză de Turism. Noul regulament prevede monitorizarea periodică a numărului de bilete la principalele obiective turistice şi prezentarea informaţiilor pe site-ul acestora, pentru a controla numărul de turistişti.

REFERINŢE >>>
China restricţionează conţinutul programelor TV străine online

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.