Autorităţile chineze limitează la 80.000 numărul zilnic de vizitatori în Oraşul Interzis

Orasul Interzis limiteaza numarul de vizitatori, iunie 2015Autorităţile chineze vor limita, începând cu data de 13 iunie a.c., numărul de vizitatori în Muzeului Palatului din Beijing, cunoscut de întreaga lume sub nume de la Oraşul Interzis, plafonul zilnic urmând să fie de 80.000.

Decizia urmăreşte reducrea riscurilor de securitate şi protejarea clădirilor, în condiţiile în care în 42 de zile de activitate din anul 2014 au fost înregistraţi peste 80.000 de vizitatori, iar în şapte zile numărul a fost de peste 100.000. Cu toate acestea, recordul absolut al numărului de vizitatori a fost înregistrat la data de 2 mai 2014, când au foast vândute peste 120.000 de bilete de intrare.

Administratorii impunătorului muzeu susţin că numărul foarte mare de vizitatori implică eforturi uriaşe protecţie şi conservare, motiv pentru care doritorii sunt stimulaţi să cumpere sau să rezerve bilete în avans, prin intermediul internetului. Treptat, se aşteaptă ca muzeul să impună total sistemul de rezervare on-line. 1 Orasul InterzisÎn ultimii peste zece ani, nici chiar dublarea costurilor de acces nu a reuşit să determine o scădere a numărului de vizitatori. Dacă în 2004 pentru un bilet plătea 30 yuani, în prezent acesta costă 60 yuani, în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, şi 40 yuani, în perioada 1 noiembrie – 31 martie (elevii şi studenţii benjeficiază de o reducere de 50%).

Decizia limitării numărului de vizitatori urmează unei alte măsuri administrative (impuse în 2014) potrivit căreia, în zilele de luni, Oraşul Interzis este închis pentru a asigura o mai bună protecţie a relicvelor şi pentru extinderea programului de lucrări de restaurare. 2 Orasul InterzisAICI Povestea Palatul Imperial din Beijing al Dinastiilor Ming şi Qing

REFERINŢE >>>
Oraşul Interzis va fi închis în zilele de luni
FOTO – Oraşul Interzis, două dinastii imperiale
Descoperind China | Oraşul Interzis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.