COMENTARIU | Problema PSD: COMUNICAREA CONVINGĂTOARE CU PUBLICUL!

Ca niște părinți abuzați în tinerețe, liderii României de azi transformă prezentul într-un perpetuu déjà-vu, în care răbufnirile orgoliilor imature pornesc din frustrări lipsite de minimul contact cu nevoile țării, cu realitățile țării, cu absolut nimic din ceea ce este românesc. Evenimentele din ultima perioadă, care au culminat cu urmărirea penală a premierului Victor Ponta, arată un lucru simplu: România continuă să fie o țintă. Asaltul dus de noul PNL, în numele decentei democrații, este la fel de criminal precum au fost războaiele cruciaților, primăverile arabe sau revoluțiile portocalii. Pentru că, pur și simplu, actualul PNL nu dă nicio șansă speranței că are în vedere binele României.

Comunicarea cu maseleBinele României nu înseamnă să lași la guvernare un premier vinovat de infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, așa cum anunță procurorii Direcției Naționale Anticorupție având la baza acuzației „suspiciuni rezonabile”. Binele României înseamnă să dai o minimă șansă decenței, speranței că odată ajunși la putere, cei care reprezintă noul PNL sunt mai buni și mai români. Însă, din păcate, realitatea este cu totul alta. Noul PNL este copia fidelă a defunctului PDL dirijat de Traian Băsescu, o grupare în care nu există limite sau lucruri nepermise.

Dar, ce constat mai mult decât mizerabila prestație a noului PNL sub mandatul dezamăgitoarei Alina Gorghiu și a reformatului Vasile Blaga, este faptul că PSD și premierul Victor Ponta sunt incapabili să comunice, continuând o problemă chiar mai veche de perioada în care la guvernare se afla Adrian Năstase.

Când Traian Băsescu a lipit de fruntea lui Victor Ponta eticheta „copy paste”, deși nevinovat din puncte de vedere legal, cel din urmă nu a reușit să comunice eficient pentru a explica un lucru simplu: legea nu prevede pentru trecut! Deși procuror, Ponta pare restanțier la lucruri simple pe care să le cumunice eficient.
Ce nu reușește actualul premier este să explice în cuvinte simple, evitând aparițiile publice inflaționiste, care este realitatea lui. Asta ține de consilieri, de capacitatea de detașare, de încrederea pe care o primește din partea celor care îi sunt apropiați. De unul singur, fără un suport puternic și ferm din partea PSD, Ponta va pierde acest asalt al triadei DNA – Președinție – nou PNL.

Constat că în referatul procurorilor DNA, pe lângă formularea dezastruoasă pentru o justiție normală „suspiciuni rezonabile”, apare și eticheta „copy paste”. Asta este ca și cum procurorii caută să promoveze public etichete deja înrădăcinate public, pentru identificarea și stigmatizarea celui presupus vinovat.

Chestiuni de minimă decență ne arată că acuzațiile DNA sunt atât de subțiri, atât de ridicole, încât ar putea fi demontate fie de un contabil, fie de un student mai răsărit care urmează studii de drept.

Voi începe prin a sublinia finalul documentului DNA de care președintele Klaus Iohannis și noul PNL nu doresc să țină cont, solicitând fie demisia premierului Ponta, fie alegeri anticipate: „Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Prin urmare, Victor Ponta ESTE NEVINOVAT până la demiterea unei sentințe definitive.

Cele trei acuzații aduse premierului vizează trei infracțiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Sunt trei acuzații extrem de grave nu doar pentru un premier în funcție, ci pentru orice persoană publică, însă, în documentul DNA se afirmă că, pentru toate sumele primite în baza unor contracte, au fost emise facturi înregistrate contabil și pentru care au fost plătite taxe la stat. Prin urmare: 1. Unde este evaziunea fiscală?, 2. Cum s-au spălat banii?

În baza cărui articol de lege relația contactuală dintre două entități private, în acest caz două cabinete de avocatură, poate fi cenzurată sau limitată? Altfel spus, cum poate fi interzisă colaborarea dintre două instituții private și cum poate fi impus modul de cheltuire a banilor uneia sau alteia?

Procurorii arată că „există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională”.

Altfel spus, procurorii au suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că banii companiei care aparține senatorului Dan Șova au fost folosiți de acesta după bunul plac. Cât de ridicolă poate să fie această acuzației? Ce articol de lege condamnă dreptul de a dispune de banii câștigați legal și pentru care s-au achitat taxe potrivit legii? Pentru că, așa cum se cunoaște deja, contractele au fost legale, atât între Casa de Avocatură „Șova și Asociații” cât și între aceasta și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Procurorii DNA ating culmea ridicolului în cazul celei de a două suspiciuni rezonabile care vizează „aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată”. Să afirmi că este conflict de interese numirea unui ministru, doar pentru că în trecut între premier și ministrul desemnat au existat relații contractuale LEGALE este dovada faptului că procurorii de caz sunt puși pe glume. Glume care costă România la nivelul stabilității sociale și economice interne, dar și la nivelul imaginii internaționale.
Cum vor demonstra procurorii conflictul de interese în acest caz? Doar prin suspiciunile rezonabile prevăzute de noul Cod Penal?

Subiectul premierului României împotriva căruia a fost declanșată cercetarea penală a făcut înconjurul lumii. Din nou, România, prin intermediul președintelui țării se rostogolește în categoria comunităților în care bătăliile interne pentru putere sunt mai importante decât nevoile și prioritățile sociale și economice. De această dată, Klaus Iohannis este noul Traian Băsescu, iar PNL este noul PDL, dispuși să facă orice pentru a ajunge la guvernare, chiar dacă asta înseamnă o nouă prăbușire a României.

Pentru a ieși din acest nou scandal în care sunt implicate politic instituții de forță ale statului, premierul Ponta, zecile de organizații PSD și aliații de guvernare trebuie să înțeleagă că zecile de comunicate de presă de susținere a premierului nu ajută la absolut nimic. Comunicare în interiorul activelor proprii de partid sau cu o presă antagonizată nu este egală cu comunicarea eficientă, directă și credibilă cu masele, cele care decid în final, fie la vot, fie în urma presiunilor de stradă. Aici se va vedea care dintre grupări: PSD și aliații de coaliție vs. noul PNL, se vor dovedi mai puternici în a mobiliza lucid și responsabil propriul electorat, din păcate dispus să răspundă în mod excesiv la manipulare.

Așa cum am arătat într-o postare recentă, ce observ este următorul fapt: Comisia Europeană a anunțat o sensibilă creștere a economiei României, cu potențial de creștere și în perioada următoare. Din asta înțeleg că țara este guvernată bine. După câteva zile, avem parte de un exercițiu de forță al grupării DNA – Președintele Iohannis – PNL și toți cei care vor permanent binele țării, dar le iese pe invers, împotriva unui guvern și a premierului declarat performant prin rezultate oficiale. Ca român, pe mine mă preocupă mai mult cum este condusă țara, nu dacă am lideri SUSPECTAȚI de prezumtive infracțiuni, în baza unor SUSPICIUNI REZONABILE, cum prevede păgubos actualul Cod Penal.

REFERINȚE >>>
XINHUA – Premierul României refuză să demisioneze, la solicitarea preşedintelui
XINHUA – Preşedintele României cere demisia premierului pe fondul unei urmăriri penale
XINHUA – Romanian president hopes for PM’s resignation in a day or two
XINHUA – Romanian PM refuses to resign as requested by president
XINHUA – Romanian president requests PM to resign amid criminal investigation
 CCTV/XINHUA – 罗马尼亚总理蓬塔涉腐被要求接受刑事调查

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la COMENTARIU | Problema PSD: COMUNICAREA CONVINGĂTOARE CU PUBLICUL!

  1. Pingback: Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.