Monica Călin prezintă Icoane Bizantine, la Shanghai

Graphics exhibitionArtista iconograf Monica Călin prezintă, începând de mâine, la Shanghai, expoziția de icoane bizantine intitulată „Artă sacră – Aduceri de laudă”, în cadrul unui eveniment programat la Studio White Gallery (Mogashan Road no. 87 2F, districtul Putuo).

Organizată de Institutul Cultural Român din Beijing, expoziția va cuprinde 14 lucrări, icoane bizantine pe lemn de o frumusețe deosebită, realizate în tehnicile îndrăgite de artistă.

Monica Călin a fost atestată în pictură bisericescă de Comisia de Pictură Bisericescă, fiind absolventă a Universitații de Arte din București. Cu o experiență profesională de peste zece ani, artista este prezentă frecvent pe șantierele de pictură bisericească din România, urmărind perfecțiunea și frumusețea stilului Bizantin. Monica Călin a realizat pictura în tehnica Al Seco a paraclisului „Sf. Arhangheli” din Murighiol (2012), pictură în tehnica Fresca în cadrul șantierelor de pictură bisericească, Fetești, Ghiroiu, Techirghiol, Crețești (2012 -2015), pictură nouă în tehnica Fresca, la Capela Funerară cu hramul Sfântul Nicolae, Tulcea, aprofundând tehnica tradițională fresca. (Sursa: ICR/Foto jos: Arhive)
Icoane pe lemn Iisus Hristos Pantocrator Icoana pe lemn Sfantul Mucenic MinaIcoane pe lemn sf arh mihail si gavriilIcoana pe lemn Sf Imp Constantin si Elena

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.