Aureliu Ciocoi, noul ambasador al Republicii Moldova în China

Aureliu Ciocoi,Ambasadorul R Moldova in RP ChinezaPreşedintele Chinei, Xi Jinping, a primit scrisoarea de acreditare a noului ambasador al Republicii Moldova, E.S. Aureliu Ciocoi (foto), în cadrul unei ceremonii organizate luni la Marea Sală a Poporului din Beijing. În cadrul ceremoniei au mai fost primite scrisorile de acreditare din partea ambasadorilor din Australia, Bahamas, India, Republica Cehă,  Laos, Letonia, Malta, Olanda şi Timorul de Est.

Preşedintele Xi Jinping a salutat bunele relații existente între China şi țările reprezentate de diplomaţii acreditaţi, arătând că autorităţile de la Beijing acordă o mare importanță legăturilor dintre ţări, continuând să consolideze prieteniile tradiționale, să extindă cooperarea reciprocă şi schimburile interumane, pentru a creşte coordonarea în cadrul organizaţiilor internaţionale.

În cadrul discuţiei avute cu această ocazie cu liderul chinez, Ambasadorul Aurel Ciocoi a menţionat importanţa pe care o acordă Guvernul moldovean aprofundării relaţiei tradiţionale de prietenie dintre Republica Moldova şi Republica Populară Chineză, reiterând interesul particular pentru avansarea cooperării dintre Chişinău şi Beijing la un nivel calitativ nou – cel al parteneriatului strategic.
Diplomatul moldovean l-a informat pe preşedintele chinez despre priorităţile mandatului său în China, menţionând, în acest context, impulsionarea cooperării moldo-chineze în domeniul comercial-economic, atragerea investiţiilor chineze în diferite proiecte de infrastructură, telecomunicaţii, agricultură, energia regenerabilă, transferul de tehnologii chineze avansate. (china.mfa.md)

La rândul lor, ambasadorii au transmis salutul ţărilor pe care le reprezintă, exprimând aprecieri cu privire la realizările de dezvoltare ale Chinei, precum cu privire la rolul important al acesteia în afacerile internaționale.

Aureliu Ciocoi (5 iunie 1968) a fost anterior ambasador al Republicii Moldova în Germania și îi succede în postul de la Beijing E.S. Anatol Urecheanu.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.