FOTO – Templul Stupa Albă

Templul Stupa Alba, Beijing 1Finalizat în urmă cu 737 ani, în anul accederii la putere a Dinastiei Yuan (1279-1368), Templul Stupa Albă/Baita Temple din Beijing este opera unui arhitect nepalez pe nume Arniger. În anul succesiunii dinastice, când Dinastia Ming (1368-1644) avea să preia conducerea imperiului, templu avea să fie distrus de un puternic incendiu. Doar pagoda albă a supravieţuit, rămânând cea mai mare construcție în stilul budist tibetan din Estul Chinei.

Templul a fost reconstruit în 1457, o altă parte din actualele clădiri fiind ridicate în perioada Dinastiei Qing (1644-1911).
Templul Stupa Albă a intrat în perioada 1997-2002 într-un amplu proces de restaurare, pentru ca ulterior să fie inclus în lista monumentelor protejate la nivel național de autoritățile chineze. Pentru a reda atmosfera și imaginea de altă dată, în procesul de restaurare și reconstrucție, 172 de familii au fost relocale din spațiile templului, iar un magazin şi câteva construcţii din proximitate au fost demolate.
Stupa este denumirea dată monumentelor funerare budiste, care au un soclu poligonal, un corp cilindric și o cupolă.Templul Stupa Alba, Beijing 2 Templul Stupa Alba, Beijing 4 Templul Stupa Alba, Beijing 5 Templul Stupa Alba, Beijing 6 Templul Stupa Alba, Beijing 7 Templul Stupa Alba, Beijing 8 Templul Stupa Alba, Beijing 9

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Fotografii de poveste, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.