China – Invitat de onoare la Târgul de carte Gaudeamus 2016

Gaudeamus 2016Radio România şi Administraţia de Stat a Republicii Populare Chineze pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune au semnat luni, 16 mai, un Memorandum de înţelegere privind participarea Chinei, în calitate de Invitat de onoare, la Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură din acest an. Memorandumul a fost semnat de Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România şi de Wu Shangzhi, Ministru Adjunct al Administraţiei de Stat a Republicii Populare Chineze pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune. (Sursa: Radio România Actualități)

Participarea Chinei la Târgul Internaţional Gaudeamus va fi prefaţată, în luna septembrie, de prezenţa China Philharmonic Orchestra în cadrul altui eveniment cultural unic în lume, organizat de Radio România: Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo.

„China va fi prezentă anul acesta la cele două mari evenimente culturale generate de Radio România: este vorba atât de Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, de la sfârşitul lui septembrie, cât şi Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus unde este Invitat de onoare. China este unul dintre pilonii Asia-Pacific Broadcasting Union şi are o deschidere extraordinară pentru România pe care încă mulţi nu o înţeleg pe deplin. Ca relaţie bilaterală, acest moment al semnării acordului de astăzi reprezintă un fragment din mozaicul extrem de complex şi frumos pe care Radio România îl generează în plan internaţional,” a declarat Ovidiu Miculescu după semnarea memorandumului.

Prezente pentru prima dată în România la Gaudeamus anul trecut, editurile din China, reprezentate de China National Publications Import & Export (Group) Corporation (CNPIEC), vor reveni la Bucureşti în noiembrie cu cele mai reprezentative titluri, cu invitaţi de marcă – nume sonore ale literaturii chineze contemporane, şi cu un program dens de evenimente adresate atât publicului larg, cât şi profesioniştilor din domeniu (scriitori, traducători, agenţi literari). Într-un gest comun, Radio România şi CNPIEC vor lansa, în cadrul Târgului Gaudeamus, o invitaţie la dialog şi colaborare şi vor construi o platformă de comunicare şi afaceri pusă la dispoziţia editorilor, scriitorilor, traducătorilor români şi chinezi.

Tot în cadrul ceremoniei de astăzi, găzduită de Ministerul Culturii, a fost semnat un al doilea Memorandum de înţelegere între Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român şi Administraţia de Stat a Republicii Populare Chineze pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune, referitor la participarea României, în cadrul grupului ţărilor invitate de onoare la Târgul de carte de la Beijing care va avea loc în perioada 24 – 28 august.

– See more at: http://www.romania-actualitati.ro/ministerul-culturii-icr-si-srr-protocoale-de-colaborare-cu-china-89919#sthash.RzfIRMIT.dpuf

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România - China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China – Invitat de onoare la Târgul de carte Gaudeamus 2016

  1. dumitrucopilu spune:

    Pentru mine e o surpriză plăcută participarea Chinei ca invitat de onoare la Târgul de carte Gaudeamus, acolo va fi lansată și cartea mea despre Eminescu de acum în 85 de limbi, – pe care aș fi bucuros să o pot dărui membrilor delegației, cu care -la sugestia din Memorandum – să pot purta un dialog. Cum aș putea ști cine va veni din partea Chinei, nu cumva chiar și vreunul dintre studenții mei sau poate, între ziariști, chiar corespondentul permanent al României la Radio China Internațional,, D-l Dan Tomozei ? Pentru orice eventualitate las telefonul meu de contact 0726791985 sau e-mailul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.