„Angajare de clovn”, la Beijing

Angajare de clovnPiesa de teatru „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, cu actorii Magda Catone, Paul Chiribuță şi Ionel Mihăilescu.s-a jucat, duminică seara, cu sala plină la Centrul Cultural al Districtului Dongcheng din Beijing. Dramaturgul român a spus, în deschiderea spectacolului, că este încântat să prezinte această piesă în China, ţară despre care relatează, în calitate de jurnalist la secţia română a Radio France International, de ani întregi. (Sursa: RADIO CHINA INTERNAȚIONAL)

Spectatorii au urmărit cu mult interes piesa tradusă pe un ecran în limba chineză şi au trăit profund emoţiile transmise de talentaţii actori români, răsplătindu-i la final cu aplauze prelungite. Piesa a fost prezentată publicului chinez în cadrul manifestărilor organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, cu ocazia celei de-a 23-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, eveniment la care România, alături de celelalte ţări central şi est-europene, este invitată de onoare. Evenimentul poartă mesajul „Booking Romania”. (Textul integral AICI)

Evenimente româneşti în China: Grigore Leşe – recital la Marea Sală a Poporului şi ediţia chineză a volumului “Pas cu Pas” la Târgul Internaţional de Carte din Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.