Iohannis şi Cioloş, acuzaţi de trădare naţională!

Klaus Iohannis - Dacian Ciolos, depunere juramant 17 noiermbrie 2015Într-o ţară dominată de onoare, demnitate şi orgoliu istoric, actualii lideri ai României ar fi intrat demult în boxa acuzaţilor pentru înaltă tradare de ţară. Dar, România şi-a pierdut direcţia, a încăput pe mâna liderilor vânduţi şi a intereselor străine, iar românii sunt condamnaţi să trăiască vremuri amare. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş caută să ne convingă că parteneriatele cu SUA şi UE, deşi în detrimentul intereselor naţionale, sunt mai importante decât nevoile românilor. Parteneriatele trebuiesc respectate, chiar dacă ele nu fac decât să ne scufunde şi mai mult în mocirla deznădejdii şi uitării de neam! (Foto: presidency.ro)

În fața diplomaților români, președintele Iohannis declara zilele trecute că România trebuie să fie consecventă angajamentelor luate în fața SUA și UE, să aibă reacții predictibile, dar mai ales să vorbească pe o singură voce.

Pe înțelesul tuturor, dorința președintelui este una simplă: să acceptăm fără comentarii bătaia de joc economică și politică, să nu ieșim din linia dictată de străini și să îl lăsam doar pe el să vorbească … mai precis să tacă în numele nostrul!

A accepta tăcerea în aceste momente, în fața acestor abuzuri de putere și de forță este egal cu a accepta trădarea și a deveni părtași la distrugerea României și transformarea țării noastre, din nou, într-un spațiu aflat la discreția străinilor!

Acestui stil de a face politică pentru România s-au aliniat marile partide parlamentare: PSD și PNL, singura reacție venind din partea președintelui Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu. Este singurul lider vizibil al României de azi care dă semne că înțelege și simte românește în oceanul de impostură, trădare și murdărie umană în care se scaldă liderii români.

Senatul României ia poziţie în fața declaraţiilor ambasadorului SUA la Chişinău

Deși țara noastră este cotropidă de străini, este călcată în picioare de analfabeți diplomatici, fie americani, fie europeni, președintele Iohannis afirmă că:

”… riscurile, ameninţările şi provocările menţionate au nevoie de răspunsuri specifice şi eficiente. Pentru România, o mare parte a acestor răspunsuri se regăseşte în aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, pilon esenţial al politicii externe și de securitate a României, alături de consolidarea Uniunii Europene şi a NATO”.

Altfel spus, câtă vreme domniei sale îi este asigurată funcția de președinte, iar premierul este cel agreat de Bruxelles, parteneriatul strategic cu SUA, UE și NATO trebuie să primeze cu orice risc la adresa condiției naționale!

SUA ridică un gard de sârmă ghimpată între România şi Republica Moldova!

Retrăim vremurile de demult în care României îi erau impuși domnitori de la Istambul, Viena sau Budapesta. Azi, domnii ne sunt impuși de la Washington, Bonn și Bruxelles, ceea ce face din România o vasalitate, un spațiu de exploatare a teritoriului și populației. România este tot mai săracă, tot mai needucată, tot mai umilită în propriile granițe, și ca parte a prețului trădării președintelui Klaus Iohannis și a guvernului său condus de Dacian Cioloș.

Rostul actualei conduceri a României, Președinție și Guvern, pare să fie acela al consolidării controlului străin în spațiul românesc. Guvernul tehnocrat mortifică abuziv legi organice prin ordonanțe de urgență, sfidează asociațiile profesionale, fie că vorbim de judecători, profesori, medici, spcialiști în diverse domenii, semn că răspunderea miniștrilor aduși de la Bruxelles sau conectați la intersele străine este în fața altora, nicidecum a românilor. Priviți fie și numai alocațiile bugetare acordate companiilor străine, prin comparație cu suportul dat companiilor românești!

O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!

În vremurile în care România era un stat demn, pentru toate acestea, președintele și premierul de azi (și nu doar ei) ar fi fost acuzați și condamnați pentru înaltă trădare de țară! Însă, azi, instituțiile lucrează pentru un om, nu pentru oameni, iar legile se fac pentru grupuri, nu pentru mase. Cu cât grupul de interes este mai mic, cu atât președintele și premierul se grăbesc să arăte cât de interesați sunt de soarta țarii!

Spre rușinea noastră, a românilor din țară sau de aiurea în lumea asta, Iohannis și Cioloș ne reprezintă, vorbesc în numele României, deși ne trădează interesele și ne vând zi de zi străinilor, demonstrând cu fiecare gest și decizie că puțin le pasă de români. Fixarea datei alegerilor în plină iarnă, când întunericul domină lumina, o dovedește din plin, încă odată!

Continuând comportamentul promovat pe când era primar de Sibiu, după un Consiliu Local al său, Iohannis are un Guvern al său, format din același tip de oameni: străini de români și România, dezinteresați de nevoile reale ale țării, dominați doar de dorința de a face pe plac șefului suprem care la fel ca în poveștile de speriat copii mestecă pe nerăsuflate liniștea, demnitatea, speranța de normalitate a fiecăruia dintre noi.

Cehul “penibil”, sârbul “schizofrenic”, ungurul “dictator neo-fascist” şi diplomația americană

Când președintele și premierul sau lecții de sfidare, de nobrăzare, de lipsă a elementarelor condiții de decență publică, România și românii nu pot fi altfel măcar pentru că sfidarea generează sfidare, ură, dezinteres și scârbă generală. Adică, exact ceea ce se dorește să se întâmple cu atitudinea românilor în fața trecutului, prezentului și viitorului României!

Televiziunea Română în serviciul propagandei americane anti-româneşti!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Iohannis şi Cioloş, acuzaţi de trădare naţională!

  1. Bitzu spune:

    Inapoi in evul mediu comrad?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.