Festivalului de Film Românesc în China: Beijing, Shanghai, Xi’an

Prima ediție a Festivalului de Film Românesc în China va avea loc la Beijing, Shanghai și Xi’an în perioada 14-24 noiembrie, anunță Institutul Cultural Român (ICR), organizatorul evenimentului. Evenimentul are loc în baza protocolului semnat, în 2014, de Centrul Național al Cinematografiei din România și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din China. (Sursa: AGERPRES)

imageManifestarea va include proiecția filmelor „Sieranevada”, regia Cristi Puiu, „Dincolo de calea ferată”, regia Cătălin Mitulescu, „Kyra Kyralina”, regia Dan Pița, „Doar cu buletinul la Paris”, regia Șerban Marinescu, și „Carmen”, regia Doru Nițescu, precum și a documentarului „Descoperă România cu Peter Hurley”, realizat de Agenția Națională de Presă AGERPRES.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, Casa Româno-Chineză, Cinemagix, Institutul Cultural Român de la Beijing, Ambasada României la Beijing și Consulatul României la Shanghai.

Pe parcursul desfășurării sunt programate două gale de deschidere: în data de 14 noiembrie la Beijing și în data de 17 noiembrie la Shanghai, în prezența a numeroși oficiali chinezi și români, dar și a unui număr mare de reprezentanți ai cinematografiei din ambele țări. (…)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.