Românii trebuie să îşi ia ţara şi guvernul înapoi!

Mandru ca sunt roman_dantomozeiroFără îndoială, a început procesul de conştientizare, de identificare mai corectă a pericolelor şi generatorilor de pericole la adresa României! Păpuşarii şi marionetele ajunse în funcţii de decizie sau care aspiră la continuarea hegemoniei străine s-au devoalat. Mai este un pas, o săptămână, până la alegerile din 11 decembrie când România are şansa de a reveni sub controlul celor care simt şi gândesc cu precădere româneşte. Mai este puţin …

Marile aşteptări generează mari deziluzii, motiv pentru care alegerile parlamentare programate duminica viitoare trebuie să reprezinte o nouă trezire, în realitatea românească, o revenire la normalitatea care spune că în democraţie majorităţile conduc, nicidecum minorităţile, fie ele şi zgomotoase.

Cine simte cu precădere româneşte, trebuie să aleagă între continuarea hegemoniei şi sfidării străine reprezentate de modelul liberalo-tehnocrat şi un guvern format din români care nu sunt nici geniali, nici cei mai performanţi, care pot fi mediocri, dar care au calitatea că nu se tem să afirme şi să fie mândri că sunt români 365 de zile pe an, nu doar la evenimente şi ceremonii oficiale confiscate abuziv.

Pe 11 decembrie, lucrurile sunt simple! Ai cum să îi alegi pe cei care susţin că Justiţia este un lux, care susţin că românii trebuie să muncească pe doi lei, care susţin că românii sunt fanatici religioşi pentru că nu acceptă familiile homosexuale, care prin sfidare şi permanentă jignire se raportează la România cu silă?

Dacă în numai un an „Guvernul meu” – apărut din tragedia de la Colectiv – a proferat jigniri şi sfidări cât peste 26 de ani de democraţie, mă tem să mă gândesc la ce se va preta un al doilea „Guvernul meu”, validat de votul popular sau de jocurile de culise.

Personal, prefer un parlament şi un guvern mai puţin performant, dar care are reţineri în a sfida, jigni şi umili românii şi România! Asta chiar dacă noul guvern PSD-ALDE şi cine o mai fi este deja prezentat drept unul al corupţilor, penalilor, naţionaliştilor, comuniştilor etc., doar pentru că nu se aliniază modelelor străine reprezentate de preşedintele Iohannis, PNL şi USR!

Pe 11 decembrie, în România se joacă o miză uriaşă! Deşteaptă-te române, să nu mai fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2016, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.